DogađanjaVijesti

INTERVIEW – LACH: “Moja prva pjesma govori o ljubavi koja je vječna inspiracija”

Povodom objave njegovog prvog singla i video spota, popričali smo s LACHOM, mladim talentiranim glazbenikom koji dolazi iz Turnašice pored Pitomače. Glazba u obitelji Lach je prisutna već generacijama, a iza Stjepana je veliki broj nastupa u mjuziklima, televizijskim emisijama i na festivalima diljem Hrvatske. Što nam je sve LACH ispričao o svom glazbenom putu i o svom prvom singlu otkrijte u nastavku!


1. Za početak, recite nam nešto o sebi.

Moje ime je Stjepan Lach, dolazim iz malog sela Turnašica pored Pitomače i imam 24 godine. Po struci sam magistar edukacije geografije, a primarno se bavim glazbom.

2. Koliko dugo se bavite glazbom i kako je sve počelo?

Glazbom se bavim od kasnih srednjoškolskih dana, a sve je počelo nakon nastupa na božićnoj školskoj priredbi gdje je moj talent prvi put bio primijećen. Čak i od strane mojih roditelja koji me kod kuće nikad nisu čuli da pjevam. Nakon toga su uslijedili nastupi na prvim koncertima i festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači što su bili moji prvi ozbiljni nastupi.

3. Od koga ste naslijedili glazbeni talent?

Moj djed je bio multiinstrumentalist i koliko znam po bakinim i tatinim pričama, glazba je bila njegova najveća ljubav. Njegov talent je naslijedio moj tata koji je preko 20 godina glavni vokal Podravskih mužikaša, a talent je s tate prešao i na mene tako da je glazba u obitelji Lach prisutna već generacijama.

4. Sudjelovali ste u prvoj sezoni showa The Voice. U kakvom vam je sjećanju ostalo to iskustvo?

Za one koji ne znaju, nastupio sam u prvoj sezoni The Voicea gdje sam ispao na slijepoj audiciji budući da mi se nitko od mentora nije okrenuo. Zapravo mi je to jedna jako draga uspomena. Mislim da sam u tom trenutku ja bio taj koji je najbolje prihvatio svoje ispadanje jer sam na cijeli show gledao kao samo jednu stepenicu na mom glazbenom putu, a ne neko instant rješenje za “put do zvijezda “.

5. Iza vas je veliki broj nastupa na festivalima i koncertima diljem Hrvatske. Gdje ste sve nastupali, koje nastupe posebno pamtite i zašto?

Tako je, nastupao sam na festivalima u Pitomači, Vukovaru, Požegi i Krapini te mnogim koncertima u Zagrebu, Pitomači i drugdje, u različitim televizijskim emisijama te s mnogim poznatim pjevačima. Posebno pamtim nastup na koncertu Tonyja Cetinskog u Virovitici te na koncertu Sergeja Ćetkovića u zagrebačkom Lisinskom. Dijeliti pozornicu s pjevačima koji su ti veliki glazbeni uzori zaista je nezaboravno iskustvo.

6. Osim na koncertima, nastupali ste i na kazališnim daskama. U kojim ste sve mjuziklima sudjelovali i kako ste se snašli u glavnoj ulozi mjuzikla „Uskrsli“?

“Uskrsli” je bio prvi mjuzikl u kojem sam sudjelovao i ostao je i dosad moja najveća kazališna ljubav. Uloga Isusa od mene je zahtijevala fizičku, pjevačku i glumačku pripremu, a posebno kao praktičnog vjernika duhovnu. Smatram da se ta uloga bez proživljavanja u duhu ne može i ne smije igrati.

Osim “Uskrslog”, sudjelovao sam u 10-ak mjuzikla od kojih bi posebno izdvojio Komedijine uspješnice “Mamma miju” i svevremensku “Jaltu, Jaltu”, Huljićeve, Gavranove i Barberićeve “Pacijente” koji su igrali u Lisinskom te dramu “Gospoda Glembajevi”, Krležin klasik u kojemu sam igrao prošlog ljeta na Dubrovačkim ljetnim igrama, a repriza predstave očekuje se i ovoga ljeta u sklopu Igara.

7. Prošle godine nastupali ste u HRT-ovoj glazbeno-zabavnoj emisiji A strana u kojoj mladi izvođači izvode neke od najboljih uspješnica hrvatske glazbene scene. Što nam možete reći o tome?

A strana je emisija koja kao da sam ju sam izmislio. Odlično je što mladi već prepoznati pjevači dobivaju priliku nastupati u udarnom terminu na nacionalnoj televiziji uz genijalan bend i vrhunsku produkciju. O A strani imam samo riječi hvale i iskreno se nadam da će se snimati još mnogo sezona, kao i da ću ponovno i sam sudjelovati.

Tijekom druge sezone u kojoj sam nastupao dodatno sam se pjevački razvio i to u mnogim segmentima, a vjerojatno još nisam ni svjestan svih dobrih plodova koje sam tamo dobio. Kao što sam već spomenuo, dijeliti pozornicu s najvećim imenima naše glazbene scene nezaboravno je iskustvo.

https://youtu.be/xvoyXOSosHA

8. Za tri dana bit će premijera spota za vaš prvi singl koji nosi naziv “Nije važno”. O čemu govori pjesma, koliko dugo je trajalo snimanje spota i gdje je spot snimljen?

Radostan sam što ću kroz nekoliko dana početi s vama dijeliti nešto novo meni svojstveno. Smatram da je došlo vrijeme da ozbiljno krenem u solističku karijeru, da sam napokon spreman u svakom smislu te riječi. Moja prva pjesma govori kao i većina pjesama o ljubavi koja je vječna inspiracija, o ljubavi koja je završila, ali ne nužno s tugom. Spot smo snimili u dva dana, prvi dan studijski dio, a drugi vani. Za lokaciju smo izabrali prekrasni Samobor koji nam je mogao dati sve što smo zamislili- od gradske vreve do praznih parkova.

Više o LACHU saznajte na službenoj Facebook stranici

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close