GlazbaIzdvojeno

Interview – Danijel Vidmar: “Kako u svemu, tako i u ovom poslu se moraš dokazati da vrijediš, a ostalo sve dolazi samo”

DJ DANNY BLACK

Ovaj tjedan smo razgovarali smo s Danijelom Vidmarom, mladim i talentiranim DJ-em iz Otočca koji će nastupiti na ovogodišnjoj Ultri. Poznat i pod nazivom DJ Danny Black, Danijel nam je otkrio kako je njegov hobi postao posao, gdje pronalazi inspiraciju te što je najgore što mu se dogodilo tijekom nastupa.


Kako ste se počeli baviti glazbom odnosno kada ste postali DJ?

DJ-ingom se počinjem baviti 2008. godine. U početku je to više bio kao hobi i zabava, a nakon nekoga vremena uz veliku ljubav možemo reći i posao kojim se bavim do dan-danas.

Koje glazba vas inspirira?

Inspirira me većinom elektronička muzika, iako volim i ostale žanrove tipa rap, hip hop, funky i slično.

Kada ste prvi put nastupali? Na koje ste nastupe najviše ponosni i što smatrate najvećim uspjehom u životu?

Moj prvi nastup je bio u 2008. godine, kad sam i krenuo sa DJ-ingom. U početku su to bili nastupi u malim klubovima jer, kako u svemu, tako i u ovome poslu se moraš dokazati da vrijediš, a ostalo sve dolazi samo.

Za nastupe na koje sam najviše ponosan bih izdvojio nastup na II. WMC Zagreb Hypo Expo, Aquarius Club, Culture Club Revelin u Dubrovniku.

Najveći uspjeh u životu bi mi bio nastup ove godine na ULTRA Europe u Splitu.

Je li oprema bitna kako bi se bilo dobar DJ?

Mislim da oprema nije toliko bitna da bi bio dobar DJ. Ono što je po meni najbitnije jest izbor prave pjesme u pravo vrijeme, kao i praćenje ljudi i osluškivanje što im odgovara, a što ne jer ipak na kraju večeri je najbitnije da svi odu kući sretni i zadovoljni.

Imate li nekog DJ-a koji vam je uzor ili koji vas se posebno dojmio?

Mogu reći da imam. Tu bih izdvojio Carl Coxa. Taj čovjek me nikad ne prestaje iznenađivati. Ta njegova energija i stvaranje atmosfere u klubu je nešto što moraš doživjeti.

Može li se živjeti od puštanja glazbe kao DJ-a? 

Mislim da se može dobro živjeti od DJ-inga, ali samo ako si u tome od 0-24h i ako si profesionalan, ako pratiš trendove i znaš napraviti dobar štimung tako da te promotori iznova bookiraju – onda nemaš problema za svoju egzistenciju i život kakav zaslužuješ.

Što vam je najbolje i najgore što se dogodilo tijekom nastupa? Ispričajte nam neku anegdotu s nastupa?

Pod najgore bih rekao kvar na opremi. Kada ti sve stane, a ti ne znaš što bi napravio u tome trenutku.

Pod najbolje bih rekao pljesak na kraju nastupa i zadovoljna lica na odlasku jer si im omogućio najbolji party te večeri.

I za kraj, što biste poručili onima koji se tek počinju baviti glazbom i koji tek žele postati DJ?

Vjerujte u sebe i sve ostalo će doći. 🙂

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close