VijestiTech

Instagram polako dostiže Facebook

Najpopularnija društvena mreža Instagram je sve bliža na području popularnosti i marketinških kampanja, piše Novi list.Početkom 2019. godine na Facebooku je bilo 1,9 milijuna Hrvata, dok je na Instagramu bilo 1,1 stanovnika Lijepe Naše. Taj se broj iz dana u dan mijenja, pogotovo što se tiče sve većeg dolaska odrasle i starije populacije koja je također pokleknula pod popularnošću društvenih mreža, objavila je agencija za digitalni marketing Arbona na temelju podataka portala DataReptorala.

Od toga žene lajkaju 20 objava, dok muškarci u prosjeku lajkaju 10 objava. Da smo nešto ljeniji narod, dokazuje podatak da je prosječan korisnik unutar 30 dana komentirao svega pet puta neku objavu.

Žene unutar 30 dana ostavljaju i po sedam komentara, dok muškarci ostavljaju samo tri komentara (gledano na bilo koje objave. Na mjesečnoj bazi prosječni korisnik Facebook odluči podijeliti samo jednu objavu s prijateljima.

Također, prosječan korisnik unutar 30 dana 17 puta klikne na razne promocije, od toga u prosjeku svaka žena 21 puta klikne na promociju, a muškarci 14 puta. Što se tiče promotivnih kampanja i njihova ciljanja Facebook korisnika, i muškarci i žene su se otprilike ravnomjerno ciljali.

Generalno gledajući, ženski spol je uključen u 49% aktivnih promocija, dok je u 51% promocija uključen muški spol. Jedan od zanimljivijih podataka je taj da je Instagram zabilježio da aktivne promocije 54% vremena ciljaju žensku populaciju, a 46% vremena mušku.

Donosi Novi list.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close