KolumneUniverzalne trivijalnosti

Inspiracija, tupi pogled, kefir i Bižuterija

Ljudski je život ponekad kao ponedjeljak. Nakon vikenda za vrijeme kojeg radimo “što želimo” uvijek dolazi taj groooozni ponedjeljak kad se moramo ustati iz krevetića spavalića i svoje manje ili više oblikovanu pozadinu lagano pomicati u smjeru posla, škole, faksa i ostaloga. A čini se da je u našoj kulturi ponedjeljak ekvivalent purice… ovaj, punice (gladan sam očito). Pa ajmo mi progurat kroz ovaj ponedjeljak kao ralice kroz ličku zimu i doživjet petak da se nalijemo kao svinje, krave, psi ili što god pije fermentirana pićenca.

A što između? Je li obavljamo sve što možemo onoliko koliko možemo ili se dogodi da nam je već sega dost? Kad čovjek nešto počinje inače je pun svega dobroga, od želje, volje, rada, predanja, inspiracije, ideja, programa. A kada se bavi duže vrijeme nečime sve biva stavljeno na vagu. I to je odlično. Ako misliš rasti onda mora biti i nekoliko zidova na tom putu.

Danas se bavimo inspiracijom. Inspiracija, inspirejšn, njadahnjuće, ilham, உத்வேகம், brosnachadh! 

Wohoooo!
Kad počinjemo bilo što inspiracija se ponaša kao poplava: voda idejica samo raste dok ne poplavi naše mozgiće, a ako nemamo kakav odvodni kanal preplavit ćemo se i samo umjesto nogometa igrat vaterpolo u dvorištu. Dakle, trebamo neki fentil kroz koji pušćamo idej’ce. Nekada nam dođu same, poput kamata ili teleoperatera. A nekada ih moramo dozivati poput vodoinstelatera i onda čekamo 3 dana da dođe.

Nakon što izbaciš iz sebe sve dobre ideje dolaze ideje sa klupe, one ideje koje mogu zaigrati u prijateljskoj utakmici između tebe i svog života, jer na kraju nije ni bitan ishod koliko činjenica da si igrao. Možeš živjet u toj osrednjosti određeni period ali čovjek uvijek hoće malo više. To je kao u kafiću: nikad ne dobiješ točno onoliko koliko bi htio. Ti bi htio kavetinu koja stane u 3 šaljičke za 7 kuna, ali ne! dobit ćeš espresso talog taman da ti se zgadi život.

A što kada nema inspiracije? Što onda kada se nađemo pred zidom blentavog buljenja u 3 nespojive ideje kako bi ih spojili, pa makar nasilno?

E onda… pa nemam pojma.. neki će šetati, neki trčati, neki gledati filmove, čitati, napit se, spavati, neki isprobati čudnovatu hranu, neki kupit čudnjikav duhan sa placa pa onda na toj istoj bunici vidjet zmajeve i Tuđmana na ormaru. Neki će jednostavno odustati. A neke budaletine će pisati o tome kako je biti bez inspirejšn. Oni će pokušat biti smiješni pokušavajući odgonetnuti što bi drugi napravili kad ne znaju što bi više sa sobom, dok zapravo bi se zatvorili u sobu i slušali Tepaj Brus Li cijeli dan, jer im je trenutno na toj razini siva tvar u mozgiću. U svakom slučaju neka vas i nas i progurajmo se kroz nedostatak inspiracije pomoću kefira, brusnice, laganog trčkaranja i čiste snage Rozgine Bižuterije.

Živjela inspiracija! Živjeli svi mi! Živio kefir! (mmmmmmmm kefir)Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: designrfix

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close