Grad ZagrebZdravlje

Inicijativa “Poklon ograda” za sve osobe bez skloništa, posla i hrane

UKLJUČITE SE

Hvalevrijedna inicijativa “POKLON OGRADA” pojavila se u vrijeme pandemije koronavirusa, a za Zagreb i u vrijeme sanacije posljedica potresa.


Po uzoru na skupinu humanitaraca u njemačkom gradu Munchenu, koja se odlučila solidarizirati i pomoći onima najpotrebitijima na način da su osmislili poklon ogradu, mjesto na kojem svatko može ostaviti višak hrane, kućanskih potrepština, pa čak i proizvoda za kućne ljubimce, ista je zaživjela i u Hrvatskoj.

Članice Inicijative “POKLON OGRADA” su Sandra Vukušić, urednica Treća dob Hrvatske, dipl.sociologinja za treću dob te stručnjakinja za poslovne komunikacije i koordinacije u poslovnim procesima, Danijela Medaković, EFT praktičarka i NLP master, urednica portala Inkubator sreće i vlasnica platforme tapkanje.eu. i Aleksandra Ivanac, učiteljica u osnovnoj školi, stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama te autorica motivacijskih video materijala za pomoć, podršku i međusobno razumijevanje.

Kako možete pomoći

Građani ovom akcijom u navedenim terminima mogu ostaviti svoj mali doprinos u obliku namirnica koje su trajnije – nekvarljiva hrana (konzerve, tjestenina, šećer, brašno, instant kvasac, sol i sve ostalo nekvarljivo), higijenske potrepštine, voće, povrće, maske, sredstva za dezinfekciju te hrana za kućne ljubimce (namirnice trebaju na ambalaži imati vidljiv rok trajanja (upotrebljivo do) te naznačiti da li je vrećica za ljude ili kućne ljubimce), a osobe slabo socijalnog statusa mogu taj poklon uzeti sa klupe.

Kao dodatak tome, možete ostaviti poruku koja će osobi koja uzme vrećicu sigurno još uljepšati dan, bilo da je riječ o motivacijskog, ugodnoj ili poruci veselja…

Trenutne lokacije

Prva lokacija (naknadno se planira ugovoriti još nekoliko lokacija) je “Keglić”, Trg Francuske republike 5.

U koje vrijeme možete doći

Trajanje inicijative je narednih 2 mjeseca (subota), isključivo u navedeno vrijeme:

11.4.2020 (subota od 11h do 14 h)

18.4. 2020. (subota od 11h do 14 h)

25.4.2020. (subota od 11h do 14 h)

02.5.2020 (subota od 11h do 14 h)

09.05.2020 (subota od 11h do 14 h)

16.05.2020. (subota od 11h do 14 h)

23.05.2020. (subota od 11h do 14 h)

30.05.2020. (subota od 11h do 14 h)

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PEXELS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close