Scena

Indirekt festival objavio kompletan line up

Ovogodišnji, četvrti po redu festival nezavisne umjetnosti smješten u Umagu održat će se od 17. do 18. lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika – ujedno simbola samog festivala. Zavučen u šumi, u hladu borova, tik uz more, najbolje je čuvana tajna, pravo skriveno blago domaće festivalske karavane


Indirekt je mali festival koji nikoga ne ostavi ravnodušnim, a njegova je posebnost intimna obiteljska atmosfera i nepostojeće granice između izvođača i publike.

Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene, među kojima su nastupali riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, VVhile, The Chweger… a ove godine s line up-om smo se proširili i do ‘majke Rusije’.

Posjetitelje će oduševiti Žen, Izae, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Alex Kelman, s dodatnim pojačanjima.

FúGú Mango, Comaneci, Brothers in Law, Rolo, A Good Mistake

S velikim leptirićima u trbuhu iščekujemo nastup belgijskih plesnih gurua FúGú Mango. Ovaj art-pop kolektiv u svojoj umjetničkoj viziji na cool način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se ne libe pokazati umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču svima onima koji slušaju. Zasigurno će se svidjeti mnogima u publici, posebice fanovima Talking Headsa ili Everything Everythinga. No usporedbe ne volimo, stoga je najbolje da se u njihovu posebnost uvjerite sami. Kako? Pa dolaskom na Indirekt naravno. A nakon Umaga moći ćete ih slušati u Zagrebu, na Inmusic festivalu.

ROLO je projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni brkovi, Beta bombe), koji su svoj materijal prvi put prezentirali na manifestaciji KLFM – Radio na cesti. Instrumentarij benda čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Nedavno su snimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode. Kad se troje ljudi tako dobro skuže, glazba koju isporučuju mora biti magična i ovaj album sigurno postaje bitan marker na glazbenoj lenti lokalne splitske, ali i regionalne glazbene scene.

Više na tportal.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: sound-report.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close