Događanja

Indira Levak: Želim biti mama jedne male kreštavice

Mentorica showa “The Voice” otkriva recept kojim ide do pobjede, govori čime ju oduševljava muškarac njezina života i najavljuje novi, dvanaesti album Colonije.

Njezino ime znači “živa vatra”. Trebamo li još što u ovom uvodu dodati o vatrenoj Indiri Levak, mentorici popularnog showa “The Voice – najljepši glas Hrvatske” i pjevačici Colonije? Ne. Radije pročitajmo što nam je ispričala o emisiji, natjecateljima, suprugu, željama… pa čak i o predsjednici.

Kakav je osjećaj znati da okretom nekome možete promijeniti život?

– Reći ću vam da taj osjećaj varira od osjećaja sreće i ugode do osjećaja nelagode koji stvara odgovornost prema kandidatima koji su prošli ovu fazu natjecanja, ali svakako je uvijek jači osjećaj ugode kada pomislim da sam ispravno odlučila i nekome pomogla otvoriti vrata glazbene scene.

A kakav je pak osjećaj kada vas natjecatelj kojeg želite odbije u korist drugog kolege mentora?

– Ja ulazim u borbu za svoje kandidate bez previše očekivanja jer od samog početka sam show doživjela kao igru u kojoj se želim zabaviti i osjećati ugodno. Volim se nadmetati i, naravno, pobjeđivati, ali poraz ne doživljavam osobno i prihvaćam ga kao sastavni dio igre. Tako da svi natjecatelji za koje sam se borila, a nisu ušli u moj tim, samo su me motivirali da se bolje i jače borim za sljedeće natjecatelje te ih pretvorim u sjajne pjevače i odvedem do pobjede.

Ima li među vama mentorima sitnog rivalstva i simpatičnih podmetanja?

– Uz našu borbenost i pripetavanje nema nikakva rivalstva i ne unosi se ništa osobno, svi se dobro zabavljamo i tvorimo jednu savršenu cjelinu koja show čini posebnim.

Uspjeh nam je u krvi

Što je primarno što želite naučiti natjecatelje?

– Oni uglavnom dolaze kao formirani vokali, tako da nam je u timu posao uvelike olakšan. Fokus je usavršiti njihove vokalne sposobnosti, a od njih će se zahtijevati da budu savršeni u interpretaciji, tonalitetu i vladanju scenom. U tom kratkom vremenu koliko traje pjesma moraju u svoju izvedbu unijeti određenu dozu emocija, žara i energije te uvjeriti publiku da su najbolji.

Kakav stav imate prema uspjehu u reality showovima?

– “The Voice” nije reality, već izbor najljepšeg glasa i prije svega jedan oblik natjecanja, što će se i vidjeti u samom ringu gdje će se dvoje pjevača praktički glazbeno sukobljavati i tako tražiti svoj prolaz na višu razinu. Zar mislite da bih pristala biti dio nečeg a da to u potpunosti ne podržavam? U svakom slučaju mislim da je jedan ovakav show pravo osvježenje za cijelu glazbenu scenu.

Biste li imali što protiv da se jednog dana vaše dijete upusti u reality avanturu?

– Velika mi je želja postati roditelj i moja vizija odgoja temeljit će se na osluškivanju i usmjeravanju djeteta u sve pozitivne stvari sukladno njegovim željama. Ako bih procijenila da je to želja moga djeteta, u ostvarenju njegovih snova sigurno ne bih imala ništa protiv.

Što novo priprema Colonia?

– Colonia uvijek radi i nikada ne miruje, bez obzira na to što smo godinama u vrhu hrvatske glazbene scene. Uspjeh nam je u krvi i uvijek se trudimo raditi na nečemu boljem nego što smo već predstavili svojoj vjernoj publici, a veseli me pomisao da nekako u tome i uspijevamo. Posljednja dva singla, “Fenix” i “Crveni ruž”, pobrala su samo pozitivne kritike, što je najveće priznanje obožavatelja i ne da nam da stanemo. Stoga, sa zadovoljstvom najavljujem skori izlazak novog singlea i dovršetak dvanaestog albuma koji izlazi negdje na proljeće.

Lani ste postali gospođa Levak. Kako teče prva godina braka?

– Dogodila mi se najljepša stvar u životu, udala sam se za mog Mireka. Dugo sam čekala onog pravog, tako da prva godina braka ne može biti ljepša i protječe u ljubavi i uživanju u svakom zajedničkom trenutku.

Čime vas je Miroslav osvojio?

– Miro i ja poznajemo se već godinama i kao prijatelji smo osjetili neku prijateljsku kemiju koja je kasnije prerasla u predivan odnos i u ljubav. Osvojio me iskrenošću, spontanošću, posebnom vrstom humora i, naravno, onim što me najviše privuklo – time što nije bio nametljiv.

Kakav je on pjevač, biste li ga izabrali u svoj tim?

– On bi prije pobijedio u izboru za najbolji gol, koš ili zlatnu rukavicu na boksačkom natjecanju. Naime, spreman je ući u svaki sport, a vrhunac njegove sportske karijere je to što je bio trostruki državni prvak u bodybuildingu. Prati sve, od pikada do skakanja padobranom. Ne znam gdje bi još ugurao i ljubav prema pjevanju, ali ono što sam čula dok se vozimo u autu, dok nešto ispod glasa pjeva, baš i ne obećava!

Upoznali ste se zahvaljujući treninzima. Koliko vremena tjedno provodite skupa u teretani?

– Malo sam ga skrenula s puta pa se natječemo tko će pojesti više kulena a da ne padne u nesvijest! (smijeh op.a.) Ipak, moram priznati da postoji period kada smo disciplinirani i nema preskakanja treninga, ali postoji i period kada se totalno ulijenimo. S Mirekom je puno lakše jer osim što je odličan trener, on je i izvrstan motivator. Pravi je užitak trenirati s njim u paru.

Vodite i zajednički posao dizajniranja vrtnih garnitura. Tko je zadužen za koji dio posla?

– Kada sam upoznala supruga, odmah sam saznala da se bavi proizvodnjom profesionalnih sprava za vježbanje Koloseum, što me jako zainteresiralo. A kada sam u našoj proizvodnji vidjela koji materijali se koriste i na koji način, probudila se i moja tajna strast za uređivanjem i opremanjem interijera te se tako rodila i ideja o proizvodnji kovanog namještaja. Prvu kolekciju sam dizajnirala po uzoru na talijanske dizajnere. Odmah sam se uhvatila ukoštac, na suprugovo zadovoljstvo, i s oplemenjivanjem naše proizvodnje tako da smo sada zaduženi svi za sve.

Kriza se osjeti, ali ostajemo u igri

Osjećate li ekonomsku krizu u svojem poslovanju?

– Mislim da nema osobe koja ne osjeti duboku ekonomsku krizu u kojoj se naša zemlja nalazi, pa tako ona nije mimoišla ni Coloniju. Sreća je naša da se kriza osjeti samo u onom financijskom smislu, a nema utjecaja na naš rad i stvaralaštvo. Colonia punim jedrima ide naprijed. Budući da sada uz svoga supruga vodim i naš privatni biznis, mogu vam samo reći da nam nije lako, ali nastojimo i dalje ostati u igri.

Kakav je vaš stav o novoj predsjednici… Je li to pozitivan iskorak za Hrvatsku?

– Veselim se što smo dobili ženu za predsjednicu jer smatram da su žene itekako ravnopravne s muškarcima i ne vidim razloga zašto žena ne bi mogla biti odlična predsjednica, pa čak i bolja od predsjednika kojeg smo do sada imali. Vidim samo pozitivne reakcija svjetske javnosti i duboko sam uvjerena da će naša buduća predsjednica dobro zastupati i nas i naše interese na europskoj i svjetskoj političkoj sceni.

Da imate pravo na jednu želju u 2015., koja bi to bila?

– Prije svega želim postati majka jednoj maloj kreštavici, mislim da bi to bila moja posljednja neostvarena želja.

Tekst/Foto: vecernji.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close