Tech

Indijska luka prva u svijetu na solarnu energiju

Brojne najveće kompanije okreću se obnovljivim izvorima energije kako bi jeftino zadovoljili dio potreba, no indijski grad Cochin sada je vrlo visoko podigao ljestvicu za sve njih.


Grad u državi Kerala prvi je na svijetu koji  zračnu luku napaja isključivo solarnom energijom. Za svoje potrebe su postavili 46.150 panela na 18 hektara površine. Iz kompanije navode kako se očekuje da će ovime Zemlju spasiti emisije 300.000 tona CO2 kroz sljedećih 25 godina, odnosno to bi bilo jednako kao da su posadili tri milijuna stabala.

Ovo je inače jedna od najvećih zračnih luka u Indiji s ukupnom površinom terminala od 140.000 kvadratnih metara. Višak energije koji će proizvesti planiraju prodati nazad u državni sustav, a u budućnosti planiraju iskoristiti i druge obnovljive izvore energije. U ovaj su projekt krenuli prije dvije godine kad su instalirali solarni sustav na krov terminala, da bi došli do trenutne razine u kojoj su neovisni o klasičnoj električnoj mreži.


Tekst: 24sata.hr
Foto: indianapublicmedia.org

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close