Lifestyle

Index kvalitete života: Finska prva, a na kojem mjestu je Hrvatska?

Hrvatska je zauzela 33. mjesto na upravo objavljenoj svjetskoj listi Social Progress Indexa za 2016., najopsežnijeg pregleda o kvaliteti života u pojedinim državama.


To je rang lista zemalja po napretku koje su ostvarile u zadovoljavanju temeljnih ljudskih potreba, blagostanja te zaštite okoliša i kvalitete života. Na čelu te rangliste su Finska i Kanada, a za njima slijede Danska, Australija, Švicarska, Švedska, Norveška, Nizozemska, Velika Britanija i Island.

Ispred Hrvatske su, među ostalim, Slovenija koja je na 20. mjestu, zatim Češka, Estonija, Poljska, Slovačka, dakle, zemlje koje su prije dvadesetak godina daleko zaostajale za Hrvatskom po gotovo svim kriterijima po kojima se danas mjeri socijalni napredak u nekoj državi. Neposredno iza Hrvatske nalaze se Mađarska i Litva.

Pročitajte više na telegram.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: social progress index

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close