Politika

Incident na groblju Mance draga u Gornjem Kosinju, policija nije željela izaći na teren iako su ju građani zvali

INFORMACIJE OD ČITATELJA

Redakcija portala Lika Club u posljednjih tjedan dana dobila je nekoliko reakcija čitatelja u vezi događanja i radova u Kosinju. Posljednja od njih je došla danas u jutarnjim satima, a odnosi se na ekshumaciju posmrtnih ostataka – radnim strojevima


Hidroelektrana Kosinj projekt je od strateškog interesa Republike Hrvatske, odlučeno je tako nedavno na sjednici Vlade Republike Hrvatske. Značaj te investicije je velik za Hrvatsku i Liku, kako navode u HEP-u, no lokalno stanovništvo, odnosno barem glasni dio njih, nekoliko stotina – ne misli tako.

Mještani Gornjeg Kosinja su obaviješteni o planu iskapanja kostiju a da pritom nisu upitani žele li to, isto je i po pitanju potapanja Kosinja i gradnje hidroelektrane Kosinj 2 – tvrdi svećenik Pero Jurčević danas za Lika Club.

Početak iskapanja groblja Mance draga navodno je krenuo nepravilno jer se strojevima prelazilo preko privatnog posjeda pri čemu je srušen zid od Slavka Bruića, na što se on pobunio. U četvrtak je radovima nazočio i mještanin Zvonko Jurković.
Ponukani takvim lošim načinom rada od samog početka desetak mještana je otišlo na groblje i svi su bili zgroženi načinom rada tj. ekshumacijom posmrtnih ostataka radnim strojevima.  – kaže svećenik Jurčević za Lika Club.
Iz istog razloga obavještena je Gospićko senjska biskupija, policija, i obavljen razgovor s poduzećem Komunalac Perušić koji je u vlasništvu groblja. Iako je policija obaviještena o ovim događanjima iskapanja groblja radnim strojevima, ona tvrde, dva puta nije izašla na teren utvrditi činjenice kod Kosinja.
S druge strane, po našim informacijama policija je ipak provjerila o čemu se radi s Komunalcem Perušić, no javnosti nije poznato što je zaključeno.
Čitatelj je poslao fotografije s terena koje prikazuju kako izgleda ekshumacija u Kosinju.

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto čitatelja

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close