Kultura

IMPRO KAZALIŠTE: Ogulinska studentska dramska skupina “Ex Voto” okušat će se u improvizacijskim vještinama!

Ogulinska studentska dramska skupina “Ex Voto” započinje novu godinu na kreativan dinamičan način. Okušat će se u improvizacijskim vještinama na dvodnevnom intenzivnom treningu koji će održati trenerica i dramska pedagoginja Ivana Marijančić koja Impro i razne druge treninge poticanja kreativnosti i primjene igre u razvoju i učenju održava diljem Hrvatske.


Dramska grupa “Ex Voto” aktivno djeluje u gradu Ogulinu od 2014. godine. Grupa organizira glazbeno-poetske večeri, te članovi igraju u predstavama s kojima nastupaju na smotrama kazališnih amatera. Dramski izričaj šire na djecu kroz dramske školske skupine koje vode aktivne članice DND-a Ogulin – Martina Zorić i Iva Žagrović Vučić na čiju inicijativu će se u Ogulinu dogoditi Impro kazalište.

Kroz dva dana treninga, polaznici će ovladati osnovnim vještinama potrebnim za dobro improviziranje kroz brojne strukturirane impro-igre, a ovim putem pozivamo Vas na javnu interkativnu prezentaciju za publiku koja će se održati u nedjelju 7. 1. 2017. u 18 sati u Domu obrtnika u Ogulinu.

Izvođači će pred publikom izvoditi strukturirane impro-vježbe koje su prethodno savladali na radionici, no okolnosti dobivaju iz publike i sadržaj improviziraju na licu mjesta.

U evropskim zemljama IMPRO aktivnost je prepoznata kao metoda kojom se poboljšava zapažanje, brzo reagiranje, funkcioniranje u timu, a kontinuiranim treniranjem osobe u svom životu i radu nastupaju s manje stresa i više fleksibilnosti, stoga je ovaj tip rada uveden u mnoge škole, prakticiraju ga studenti različitih fakulteta, a na umjetničkim dramskim fakultetima je izborni predmet. U poslovnom svijetu impro-vježbe se koriste unutar team building programa, te u profesijama u kojima se traži brzo reagiranje i odlučivanje.

U Hrvatskoj IMPRO aktivnost na žalost nije trajnije integrirana u programe institucija i organizacija pa je ova suradnja pozitivan primjer kreativnog pomaka.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close