Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Gospićko-senjskoj biskupiji

Tena Brnad

Iz Gospićko-senjske biskupije dobili smo vijest o Dekretima gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića kojim su izvršena imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u biskupiji.


Velečasni Josip Šimatović, razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću i imenovan je župnikom župe Sv. Nikole na Udbini i excurrendo Sv. Jurja u Podlapači. Također je imenovan čuvarom nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Fra Jakov Prcela, razriješen je uprave župa Gračac, Lovinac, Sv. Rok i Ričice. Novim upraviteljem tih župa imenovan je fra Tino Labrović.

Prečasni Richard Pavlić, imenovan je članom Zbora savjetnika , vlč. Šimo Božić, razrješen je službe župnika župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i upravitelja excurrendo župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici, te imenovan župnikom župe Sv. Nikole biskupa u Cvitoviću i excurrendo župe Sv. Jurja u Lađevcu. Na njegovo mjesto imenovan je fra Juro Marčinković.

Fra Draženko Tomić, imenovan je župnikom župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upraviteljem župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom. Fra Ante Bekavac, imenovan je župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici. Fra Slaven Mijatović, razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upravitelja župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici ,

Pročitajte više na lika-express.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u