Karlovačka županijaVijesti

Ima nade za Bjelolasicu? Slovački investitori počeli s ishodovanjem dozvola za žičaru

DNEVNIK.HR DONOSI

Nekadašnji turistički dragulj u rukama je Slovaka, poznato u kojoj je fazi izgradnja


Nakon više od deset godina raspetljava se priča oko Bjelolasice. I to, čini se, u pozitivnom smjeru. Iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za Dnevnik Nove TV potvrđeno je kako su Slovaci, koji su kompleks na Bjelolasici kupili lani, zatražili dozvolu za izgradnju žičare. Više u prilogu Sanje Jurišić s Nove TV.

“Zadnje je prodan Jasenak 2, što je svima najinteresantnije. Cjelina koja obuhvaća skijališta, sve sportske terene. Slovačkoj firmi koja je za to ponudila iznos od 6.100.000 kuna”, rekao je stečajni upravitelj Tomislav Đuričin.

Iako je početna cijena bila 48 milijuna kuna. Ali svaka nova javna dražba cijenu je rušila. Slovaci o Bjelolasici šute, barem medijima. Za Dnevnik Nove TV iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odgovaraju:

“Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je od Ministarstva poljoprivrede zaprimilo zahtjev društva BJELOLASICA MOUNTAIN RESORTS d.o.o. za osnivanje prava služnosti na jednoj čestici (k.č.br. 2758/2. k.o. Jasenak) u obuhvatu trase žičare sa svrhom obavljanja sportsko-rekreacijskog turizma za potrebe izgradnje žičare. Postupak rješavanja predmetnog zahtjeva je u tijeku.”

Izgleda da se stvari nakon više od desetljeća pomiču s mrtve točke. Oživljavanje Bjelolasice za taj bi kraj bio veliki vjetar u leđa. U najboljim vremenima ondje se po sezoni brojilo više od 50.000 noćenja.

Video prilog pogledajte na OGportalu. 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close