VijestiGrad Zagreb

U Ilici se gradi neboder viši od 70 metara

Stambeni dio centra proteže se od 16 do 19 kata i ima 53 luksuzna stana od 50 do 180 kvadrata. Najprepoznatljivija i jedna od najstarijih gradskih ulica uskoro će promijeniti svoj izgled.


Više od pola stoljeća bilo je potrebno da u Ilici nikne novi neboder, piše Večernji list. Dva tornja imat će 19 katova i biti visoki 70 metara, odnosno bit će iste visine kao i onaj u blizini Jelačić placa, a koji je otvoren još 1959. godine.

Izgradnju budućeg nebodera na broju 212-214 investitor je čekao otkako jezemljište kupio prije trideset godina. Riješili su i probleme sa stanarima koji su to zemljište u blizini Mandaličine koristili kao parkiralište. A trenutačno pregovaraju s izvođačima kako bi već početkom listopada mogli početi gradnju. Investitor kompleksa Kristali d.o.o., društvo u vlasništvu Stanograda, stambeno-graditeljske zadruge koja je od Britanskog trga do Črnomerca sagradila 32 kuće, uložit će 200 milijuna kuna.

Projekt koji su nazvali Crystal Center, a čiji je autor Goran Rako i njegov tim“Radionice arhitekture”, sastajat će se od stambeno-poslovnog nebodera (Crystal Tower) i hotela s četiri zvjezdice sa sedamdesetak soba (Crystal Hotel).

Pročitajte više na poslovni.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: hr.wikipedia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close