LifestyleIzdvojeno

Idući tjedan ide novo popuštanje mjera? Evo što bi se sve moglo otvoriti

OD 1. OŽUJKA

Stožer je najavio novo popuštanje koje bi na snagu trebalo stupiti 1. ožujka ako brojke budu dobre. Popuštanje mjera je izgledno jer je na tjednoj razini ipak zabilježen pad broja novozaraženih, premda smo dva dana u tjednu imali rast u odnosu na iste dane tjedan ranije.

Popuštanje je sinoć najavila Marija Bubaš, zamjenica šefa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka, kao i premijer Andrej Plenković prošlog četvrtka, rekavši:
Smatramo da je popuštanje mjera primjereno. Svima želim poručiti da ćemo, ako situacija bude dobra, ići dalje u popuštanje, možda već od 1. ožujka”, rekao je Plenković.

Što će se popustiti?

Vjerojatno će se otvoriti terase ugostiteljskih objekata, odnosno kafića i restorana, dok bi zatvoreni dijelovi trebali  ostati zatvoreni i to sve do travnja. Eventualan ulazak u zatvoreni dio bio bi zbog odlaska na toalet.

Mogli bi se otvoriti sportovi u zatvorenom dijelu za djecu, prenosi Index, ali uz epidemiološka pravila. Popuštanja bi trebalo biti i kada je riječ o sajmovima, no nije još potpuno jasno pod kojim uvjetima.

Stožer je sklon otvaranju sajmova na kojima se prodaju ili izlažu proizvodi, no možda bi se ograničila konzumacija jela i pića kako bi se spriječila pretjerana okupljanja i druženja. Moglo bi doći i do korekcija kad je u pitanju broj dozvoljenih ljudi na okupljanjima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close