VijestiTurizam

Nekoliko ideja za besplatno ljetovanje

Zamislite da vas netko odluči poslati na avanturu života i za to vam još platiti? Možda se čini kao san, no jedan američki proizvođač pića odlučio se upravo na takvo nešto, piše Pun kufer


Ljetovanje na „tuđi račun“ često uključuje neku vrstu angažmana – bilo volontiranje, rad na moru ili praćenje nagradnih igara. Za koju god se varijantu odlučili potrebno je izdvojiti ponešto truda koji se u konačnici nagrađuje novim iskustvima.

Najveći stručnjaci za putovanja na tuđi račun definitivno su blogeri. Najuspješniji među njima odustali su od poslova u uredima, uzeli fotoaparat u ruke i krenuli u istraživanje svijeta. Neke od vještina koje su za to potrebne su poznavanje jezika, znanje o tome kako funkcioniraju društvene mreže te entuzijazma i kreativnosti u neograničenim količinama.

Odlučite li se baciti u blogerske vode vjerojatno nećete otputovati besplatno već ovog ljeta, što ne znači da nećete neko od idućih provesti, npr. u dokolici na Malti. Do tada iskoristite sve platforme koje omogućuju besplatno objavljivanje tekstova, savjeta ili osvrta te pripadajućih fotografija na internetu te krenite s objavama. Doznajte što više možete o hashtagovima koji se koriste kako biste bili što vidljiviji, kao i naslovnima koji privlače čitatelje. „Prepišite“ sistem rada od najuspješnijih blogera i influencera te slijedite njihove savjete kako bi vas što prije prepoznali i ponudili vam putovanje ili smještaj u zamjenu za vaše materijale i promociju na društvenim mrežama.

Ljeto na farmi

Studenti ili oni koji traže dodatan posao mogu provesti radno ljeto volontirajući u inozemstvu. To podrazumijeva više truda, a manje kupanja, ali sve je bolje od užarenog asfalta. Worldwide Opportunities on Organic Farm organizacija je koja povezuje one koji žele znati više o organskom uzgoju, a zainteresirani putuju na mjesta diljem svijeta. Volonterski poslovi, poput pomaganja osobama s invaliditetom na Šri Lanci ili briga o životinjama u Australiji, mogu se pronaći na hrvatskim i stranim internetskim stranicama volonterskih centara.

U zraku ili na vodi

Putovati na tuđi račun možete i tako da se zaposlite na kruzeru ili postanete član avionske kabinske posade, ali uzmite u obzir da nećete imati puno vremena za razgledavanje. Dobrih strana ima koliko i loših, ali definitivno ćete se kući vratiti s gomilom iskustava.

Pročitajte više na Pun kufer

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Pun kufer | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close