Vijesti

Idealne namirnice za ljetne dane

Hranite li se ovim stvarima ovoga i svih narednih ljeta, garantirano nećete biti žedni, niti ćete morati brinuti kako niste unijeli dovoljno vode u organizam. Nije baš da ćete biti nešto pretjerano siti, ali dajte priliku zdravom voću i povrću!


Svježi krastavci
U njihovom sastavu 90% otpada na vodu, pa su idealni za svaki dan. Sadrže vlakna i vitamin C, a smanjuju i znojenje. Ubacite ih u svoj dnevni meni, i vrlo brzo ćete uočiti poboljšanja.Umak od rajčica
Kao i krastavci, rajčice također sadrže 90% vode, malo kalorija i nemasne su. Ovaj umak je idealan kad imate želju za majonezom ili nečim sličnim, jer će kao idealna zamjena.

Patlidžan
Ima sve odlike zdrave hrane: mnoštvo vlakana i vode, i malo kalorija. Dodajte ih svojoj ljetnoj prehrani, obavezno.

Tikvice
Ako su rajčice i krastavci prepuni vode, što tek onda reći za tikvice u čijem je sastavu čak 95% vode! Uz to dodajte bogatstvo vitamina A i C i kalija, i eto vam odgovora zašto ih treba puno jesti!Lubenica
U njenom sastavu nalazimo 92% vode. No, to nipošto nije sve; Kalcij, magnezij, kalij i natrij su sastojci koji ovu namirnicu čine poželjnom i idealnom za vruće dane.

Kruške
Uz sladak, fin i osvježavajuć okus, kruške sadrže i zdrava vlakna i mnoštvo vode. Uglavnom, imaju sve što vam treba da budete u top formi.

Ananas
Čudesno voće! Ne samo da vas neće ostaviti žednima, već će vas zaštititi i od mnogih zdravstvenih problema. Jedite ga s povjerenjem!


Tekst: punkufer.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close