Turizam

Idealne destinacije za jednodnevni izlet

Među njima naravno nećete naći Njemačku ili Francusku, čiji samo glavni gradovi zahtijevaju barem nekoliko dana, ali ako ste u stisci s vremenom, sljedeće su zemlje sjajan odabir jer u njima nećete “potrošiti” previše vremena…


San Marino

Država koju je prema legendi osnovao „naš“ čovjek, klesar Marin s otoka Raba, smjestila se na Apeninskom poluotoku i u potpunosti je okružena talijanskom granicom. Radi se o trećoj najmanjoj europskoj državi, nalazi se na brdu, a pogled je iz nje spektakularan i seže do Jadranskog mora. Što još dodati, osim da je za jednodnevni izlet San Marino izvrstan odabir!

Lihtenštajn

Kao što možete i očekivati, iz ove državice smještene između Austrije i Švicarske, pucaju prekrasni pogledi na Alpe. Također, ako tražite mjesto za skijanje, Lihtenštajn je prilično dobar izbor jer je znatno jeftiniji od slavnih „skijaških susjeda“. S druge strane, kad u proljeće zatopli, ovdje vam se nude mnoge mogućnosti za planinarenje, vožnju biciklima, a najbolje je da odpedalirate prema brdima, jer čak i ako ste odlučili potrošiti na tu aktivnost cijeli jedan dan, nećete biti razočarani.

msc-divina-602339_640
Malta Izvor: pixabay

Malta

Dovoljno mala, a puna svega. Radi se o državi koju možemo nazvati biserom europske povijesti, arhitekture i kulture, a ovdje će svatko naći nešto za sebe. Muzeji, barovi, noćni život, plaže – Malta pruža sve, na vama je samo da birate. Za što god da se odlučite, prije svega popnite se na tvrđavu Mdina s koje je pogled – božanstven!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close