LifestyleIzdvojeno

Iako je glavnina pogoršanja iza nas, vikend će, uz naoblaku, donijeti postupnu stabilizaciju vremena

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Dok će se na kopnu vrijeme postupno stabilizirati, vikend na moru započet će promjenjivim vremenom.


Preko Jadrana dalje na istok kontinenta brzopotezno je protutnjala još jedna ciklona, a iza sebe ostavila obilne količine oborine na Jadranu i uz njega te brojne probleme prouzročene jakim i olujnim jugom te jugozapadnjakom. No, iako još nema prave stabilizacije, glavnina pogoršanja je iza nas.

Petak

U petak će tako još biti dosta oblaka, osobito u zapadnim područjima zemlje. Kiša će još povremeno nastaviti padati na Jadranu i područjima uz njega, ali se jači i izraženiji pljuskovi očekuju uglavnom samo na Kvarneru. U gorju tmurno, a u Gorskome kotaru na najvišim vrhovima iznad 1000 m nadmorske visine nakratko i uz koju snježnu pahulju.

Sporadično koja kap kiše poslijepodne i u ostatku unutrašnjosti, ali će najsjeverniji i istočniji krajevi vrlo vjerojatno ostati suhi. Vjetar također znatno slabiji, a još će samo pojačanog jugozapadnjaka tek nakratko biti na širem Dubrovačkom području. Najviše temperature na kopnu tek malo iznad 10 °C, a na Jadranu od 14-15 na sjevernom do 19 °C na južnom dijelu.

Vikend na kopnu

Vikenda na kopnu donosi postupnu stabilizaciju vremena. Postupnu, jer još u subotu će biti promjenjive naoblake, a ujutro u Slavoniji i sasvim malo kiše. Od nedjelje zatim znatno više sunca, no to u jesen znači u nizinama i sve češću pojavu jutarnje magle. Ostaje i razmjerno hladno, osobito u tim jutarnjim satima kada će sve izgledniji biti prizemni mraz.

Vikend na moru

Na moru vikend još započinjemo promjenjivim vremenom, no malo kiše ili pokoji pljusak još se očekuju većinom samo u Dalmaciji. Naime, bit će to vrijeme po buri, ne odviše izraženoj, no dovoljnoj da ubrzo rastjera oblake, najprije na sjevernom Jadranu, a do nedjelje i drugdje.

Kraj ovog i početak novog tjedna tako uz pregršt sunčana i stabilna vremena, a iako će dnevne temperature porasti za stupanj dva, ostaje razmjerno svježe za ovo doba godine. No, nakon česte i obilne kiše i južine, nećemo se buniti na jedno stabilnije i suše razdoblje koje će potrajati, barem do sredine idućeg tjedna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close