LifestyleIzdvojeno

Iako ćemo se buditi uz svježije temperature i maglu, dani će biti topliji

Slijedi znatno sunčanije i posvuda suho jesensko vrijeme. Na kopnu, osim na jutarnju svježinu, po nizinama valja računati i na kratkotrajnu pojavu magle


Ostajemo u razmjerno stabilnoj i prostranoj anticikloni sa sjeverozapada, no po njenom rubu će nam još sutra sa sjevera pristizati nešto vlažniji i hladniji zrak, osobito u kopnene krajeve.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne na kopnu sve više oblaka, no zadržat će se još uglavnom suho. Pritom po gorskim kotlinama i uz obale rijeka može biti kratkotrajne magle, dok će više sunca ili samo visoke naoblake biti na vjetrovitijem Jadranu. Puhat će naime na moru, umjerena i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno, prolazno u Međimurju i Podravini čak tmurno uz mogućnost za vrlo malo kiše. No, uglavnom će ostati suho, bez izraženijeg vjetra, no još uvijek s temperaturom između 16 i 19 °C. Dakle, ostaje svježe.

Na istoku sve oblačnije i tmurnije, no samo sporadično u Podravini, Baranji te Podunavlju može pasti malo kiše. Osjećaju svježine doprinosit će slab, većinom umjeren sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji pretežno sunčano, no bit će nešto više oblaka nego danas, prvenstveno onih visokih i prozirnih. Puhat će umjerena do pojačana bura i tramontana s kojima će biti i malo svježije, između 22 i 25 °C.

I na sjevernom Jadranu dosta sunca, samo ponegdje u unutrašnjosti Istre i oko Velebita uz umjerenu naoblaku. U početku još uvijek vjetrovito, ali bura i tramontana će brzo oslabjet, barem prolazno. Uz more i na otocima oko 23-24 °C, a u gorskim krajevima između 16 i 19 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi znatno sunčanije i posvuda suho jesensko vrijeme. Na kopnu, osim na jutarnju svježinu, po nizinama valja računati i na kratkotrajnu pojavu magle. No temperatura će biti u porasti, osobito dnevna pa će već u petak biti osjetno toplije, a već sada možete planirati aktivnosti za prilično povoljan vikend.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će bura u četvrtak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a zatim slijede sunčane, uglavnom vedre i mirnije prilike. Postupno i ovdje sve toplije, a sve više se oblaka očekuje tek potkraj tjedna s južinom, nakon koje je izgledna i kiša.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close