VijestiZdravlje

I to je moguće: Medicinski tehničar koji se cijepio pozitivan je na Covid-19

Priča o medicinskom tehničaru koji se testirao pozitivno na COVID-19 nakon primanja prve doze cjepiva podsjetnik je da će pranje ruku, društvena distanca i maska biti ključne i u ovoj Novoj godini, piše ABC News.


45-godišnji Matthew W. iz San Diega primio je Pfizerovo cjepivo 18. prosinca te je za ABC rekao da je jedini simptom nakon toga bio bol u ruci, međutim šest dana nakon toga, dok je radio na Covid odjelu, osjetio je trnce, bol u mišićima i vrtoglavicu. Test na koronavirus utvrdio je da je pozitivan na Covid-19.

Ovaj scenarij nije neočekivan

Ovaj scenarij nije neočekivan, kaže specijalist za infektivne bolesti Dr. Christian Ramers. Pacijenti nemaju zaštitu odmah po primitku cjepiva protiv koronavirusa.

”Poznato nam je iz kliničkih ispitivanja cjepiva da će biti potrebno 10 do 14 dana za stvaranje imuniteta. Ta prva doza trebala bi dati oko 50 posto, a druga doza do 95 posto zaštite”, rekao je Ramers.

Druga mogućnost: Budući da inkubacija za infekciju koronavirusom traje do 14 dana, također je moguće da se Matthew zarazio prije nego što se cijepio.

Ipak, oba potencijalna scenarija podsjetnik su da cjepivo nije čudotvoran lijek za sve. Naprotiv, stručnjaci smatraju da će zaustavljanje pandemije zahtijevati vremena, uz kontinuirano pridržavanje propisanih mjera (nošenje maski, distanca i pranje ruku).

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close