VijestiLifestyle

I privatnici kreću u štrajk!

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je kako za 2. i 3. prosinca organizira “Prvi financijski štrajk privatnog sektora“.


Evo što su naveli u svojem priopćenju:

Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje.

Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: 1. smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn) 2. smanjenje PDVa na 22% za sve proizvode i usluge 3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.

Provedbu poreznih rasterećenja očekujemo kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020.godinom. Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, …). Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva, najavili su iz udruženja.

Donosi RiječanIN.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close