Lifestyle

I ove godine DUZS poziva djecu i mlade na prijavu za likovne, literarne i foto radove

U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.


Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je Natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku godinu 2018. – 2019. Ove godine tema je katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

Natječaj traje do 22. veljače 2019. godine, a isti je objavljen na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanj , a Područni ured Gospić natječaj dostavlja svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Ličko-senjske županije.

Radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite, žurne službe. Natječaj je raspisan u sljedećima kategorijama:

 1. likovni radovi djece starije predškolske dobi,
 2. likovni radovi učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole,
 3. literarni radovi učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole,
 4. likovni radovi učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole,
 5. literarni radovi učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole,
 6. foto radovi učenika srednjih škola,
 7. literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama,
 8. likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama

Pod kategorijom 7. i 8. podrazumijevaju se učenici s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenici u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Nagrade se dodjeljuju na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti:

 • za 1. mjesto 1000 kuna
 • za 2. mjesto 700 kuna
 • za 3. mjesto 500 kuna.

Za područje Ličko-senjske županije radovi se šalju Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Gospić, Kaniža Gospićka 4 , 53 000 Gospić.

Za sve dodatne informacije obratite se u  Područni ured za zaštitu i spašavanje Gospić  na e-mail: [email protected]

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Helena Marčec

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close