LifestyleIzdvojeno

I novi tjedan u znaku iznadprosječne topline, a od četvrtka i povremene kiše

Danas barem djelomice, često i pretežno sunčano, ali još će prijepodne biti i promjenjive naoblake, na sjevernom Jadranu niskih oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru nerijetko i sasvim mirno.


Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčanije u odnosu na prvi dio dana. Puhat će slab, tek povremeno i umjeren jugozapadnjak. Temperatura i dalje iznad prosjeka – najviše do 17, 18 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, uz južinu i toplo za doba godine – maksimalna temperatura danas oko 15, 16 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, zapuhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura i dalje iznad prosjeka pa će biti ugodno, osobito na suncu.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice i dalje niska naoblaka, dok će u gorju biti vedrije u odnosu na jutro. Vjetar će većinom izostati, a temperatura između 11 i 15 stupnjeva.

Iznadprosječna toplina pratit će nas i u novom tjednu. U početku će biti i većinom sunčano, a zatim u srijedu po kotlinama i uz rijeke magla i niski oblaci. U drugom dijelu tjedna će rasti naoblaka i šansa za nešto kiše, koja će češća biti u dane vikenda, kada će opet i zapuhati jugozapadnjak.

Na Jadranu djelomice sunčano, sjevernije će biti magle i niskih oblaka, zatim u srijedu i u Dalmaciji. Od četvrtka porast naoblake, bit će povremene kiše, osobito na sjevernom dijelu, ali i ponegdje na jugu i to češće tijekom vikenda. U početku i ovdje bez vjetra, a zatim će zapuhati jugo, prema kraju tjedna i jačati.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close