Tech

I gameri se mogu uključiti u borbu protiv koronavirusa

Znanstvenicima koji diljem svijeta rade na razvoju cjepiva protiv korona virusa sada se i vi možete priključiti tako što ćete im posuditi snagu grafičkih kartica svojih gaming računala, piše 24 sata.


[email protected] je distribuirani računalni projekt koji je osmišljen još 2000. godine za računanje kompleksnih simulacija proteina. Ideja je da se obrada ogromnih podataka podijeli na male dijelove koji se preko interneta šalju na računala ili konzole kako bi ih mogli obraditi dok se ne koriste za igre ili rad. Na taj način svatko od nas je mogao dati svoj doprinos istraživanjima raka, Parkinsonove bolesti, a sada i borbi protiv korone.

Sve što trebate napraviti je skinuti [email protected] klijent na svoje računalo te instalirati aplikaciju. Možete ostati anoniman korisnik ili se čak i priključiti nekom timu. Sve što trebate napraviti je pokrenuti aplikaciju i na polju gdje birate koje istraživanje želite podržati, ostaviti opciju ‘any disease’ (bilo koja bolest) jer će softver staviti prioritet na sve projekte koji su povezani uz korona virus (COVID-19).

Imate i opcije gdje možete odrediti koliko snage ćete dati istraživanju, ali i isključiti aplikaciju kad želite punu snagu svoje kartice da bi mogli uživati u igrama.

Donosi 24 sata.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close