VijestiPolitika

HŽPP odgovorio na pitanja LikaCluba o zapuštenoj željezničkoj postaji u Vrhovinama

Hrvatske željeznice odgovorile su na naša pitanja o zapuštenoj željezničkoj postaji u Vrhovinama o kojoj smo pisali u tekstu pod naslovm “Posjetili smo željezničku postaju Vrhovine: Apokaliptične scene na prometnici u blizini turističkog bisera Plitvička jezera“. Tekst je izazvao je velik interes čitatelja koji su u svojim oštrim komentarima pokazali što misle o (ne)brizi za javne objekte u njihovoj županiji.


Zanimalo nas je zašto je kolodvor u raspadnutom stanju i zašto se ne obnavlja, posebice s obzirom na sve veći interes turista za Liku i blizinu NP Plitvička jezera, te planira li HŽPP uskoro obnoviti kolodvor. Također, zatražili smo statističke podatke o broju putnika koji prolaze kroz kolodvor te općenito koliki je promet vlakova i putnika u Vrhovinama. Uz pitanja smo priložili i nekoliko fotografija snimljenih prije Uskrsa na kolodvoru Vrhovine.

Odgovore smo dobili s dvije adrese, od Korporativnih komunikacija i glasnogovornice HŽPP-a Mihaele Tomurad Sušac.

“Prema važećem voznom redu u kolodvoru Vrhovine dnevno se zaustavljaju četiri vlaka, a tijekom sezone, od 14. lipnja do 1. rujna, ukupno šest. Što se tiče objekta prikazanog na fotografijama, riječ je o bivšem restoranu i pošti u kolodvoru Vrhovine, koji je tijekom Domovinskog rata devastiran. Objekt je u planu za rušenje. Kolodvorska zgrada – prostorije za putnike, osoblje i sanitarni čvor – je uređena“, navodi se u odgovoru Korporativnih komunicija.

Glasnogovornica Mihaela Tomurad Sušac u svom odgovoru na pitanja navela je kako se “izvan sezone u Vrhovinama zaustavljaju dva noćna vlaka i dva dnevna vlaka na relaciji Zagreb – Split – Zagreb, a tijekom ljetne sezone zaustavljaju se dva noćna i četiri dnevna vlaka na relaciji Zagreb – Split – Zagreb. Prosječno izvan sezone u Vrhovinama ulazi/izlazi 1, a u sezoni 1 do 2 putnika”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LikaClub

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close