Zdravlje

HZJZ objavio preporuke za izborne skupove

EVO NA ŠTO SE TREBA PAZITI

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprečavanje zaraze koronavirusom tijekom održavanja izbornih skupova.


Preporuka je da se skupovi ako je to moguće održavaju na otvorenom. Također, moraju se na vidljivim mjestima postaviti obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja u skladu s preporukama HZJZ-a.

Preporučuju pojačanu osobnu higijenu i dezinfekciju. Ponovno podsjećaju na održavanje fizičke udaljenost od 1,5 metra.

Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom osim za govornike i izvođače. Sve osobe koje u bilo kojem svojstvu sudjeluju na prije dolaska na skup trebaju izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Unaprijed bi se trebala označiti udaljenosti iod najmanje 1,5 metar. U zatvorenom preporčuju isključivo sjedeća mjesta. Ako nije moguće organizirati sa sjedećim mjestima, preporučuju držanje distance.

Broj građana određuje organizator

Najveći broj koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim prostorima, uz poštovan od 1,5 metra među osobama, organizator će odrediti sukladno veličini prostora ne po osobi. Ograničenje ukupnog broja prisutnih građana na otvorenom.

Najveći broj prisutnih građana koji mogu istovremeno boraviti na otvorenom, uz poštovanje preporučene fizičke udaljenosti metra među osobama, organizator će odrediti sukladno veličini prostora.

Detaljne preporuke možete pronaći OVDJE.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close