Lifestyle

HVZ: “Nedopustivo je da vatrogasce napadaju pojedinci o čijoj sigurnosti upravo oni brinu!””

HVZ OSUDILA NAPADE NA VATROGASCE

Za vrijeme obavljanja svojih dužnosti, proteklih je dana zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je oštećena vatrogasna oprema.


Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji, vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema.

Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa.

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu! Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost, poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HVZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close