Grad ZagrebScena

Hvorostovskij pomeo Lisinski i Zagreb

Čim se prvi put pojavio na pozornici Lisinskog, Dmitrij Hvorostovskij dobio je velike ovacije prepune dvorane. Bio je to izraz poštovanja, divljenja, ljubavi i podrške velikom ruskom baritonu, njegovoj umjetnosti i hrabrosti s kojom na velikim svjetskim pozornicama od prošle godine prkosi opakoj bolesti.


Iz arije u ariju, Hvorostovskij je osvajao svojom karizmatičnom pojavom i fantastičnim glasom. Bez scenskih pomagala, uz odličnu pratnju Simfonijskog orkestra grada Kaunasa pod ravnanjem maestra Konstantina Orbeljana, moćno je, sa po jednom arijom iz svake opere, utjelovio Aleka, Demona i Kneza Igora iz istoimenih opera Sergeja Rahmanjinova, Antona Rubinsteina i Aleksandra Borodina, te grofa Tomskog iz Pikove dame Čajkovskog i grofa Lunu iz Verdijeva Trubadura.

Uz operne orkestralne ulomke, publika je uživala i u moćnom glasu i solističkim točkama litvanske sopranistice Asmik Grigorian, koja se u posljednjoj točci programa, kao Leonora, pridružila Hvorostovskom u duetu iz Trubadura.

Kraj veličanstvene glazbene večeri, koja je okrunila ciklus Lisinski arioso, publika je dočekala na nogama, a jedan od najvećih opernih pjevača današnjice od Zagreba se oprostio strastveno otpjevavši romansu Oči čarne.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: u-live

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close