Hvalospjevi Guardiana o Istri kao mogućoj novoj Toskani!

RTL.hr

U članku Wiseman spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta nižući hvalospjeve na račun raznolike ponude.


Zbog prekrasnih otoka, zaljeva i slikovitih gradića Istra je postala miljenica The Guardiana, koji se raspisao o tome kako bi taj komadić Hrvatske mogao postati nova Toskana za milenijalce.

Istra je poluotok u obliku srca na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci puni tartufa, a obala blistava. Toskana milenijalaca ima znatno niže cijene zbog čega privlači daleko mlađe turiste od talijanske destinacije s kojom se često uspoređuje, a s nedavnim jeftinim letovima za Pulu iz Velike Britanije – i daleko manje britanskom. Hrana je pod utjecajem obližnja Venecije, maslinici u unutrašnjosti daju nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo, piše Guardian.

U članku autorica Eva Wiseman potom spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta nižući hvalospjeve na račun raznolike gastronomske ponude i prirodnih ljepota.

Rovinj sa svojim uskim uličicama popločanima glatkim kamenom najbolje dolazi do izražaja kad mu krenete u susret brodom, a ne treba propustiti ni prekrasne vizure koje pucaju na more i otočiće u suton, piše Wiseman.

Ne zaboravlja spomenuti ni slavu Pulsku arenu, u kojoj su se nekad održavale gladijatorske borbe, dok danas služi kao pozornica za brojne koncerte i filmske festivale.

Maslinovo ulje, sirevi i tartufi samo su neke od delicija koje nudi Istra. Lov na tartufe u istarskim šumama atrakcija je koja privlači brojne turiste. Iako ruku na srce, piše Guardian, većina ih dolazi kako bi kušala ‘”crno blago” koje je u istarskim restoranima posluženo uz domaću paštu jedno od najjeftinijih jela na meniju.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u