Turizam

HUMANS OF PLITVICE Osupnuti velebnošću vodopada i pejzaža koji oduzimaju dah!

Camille, Kanađanka iz Quebeca koja je kratko živjela u Zagrebu, iskoristila je svoj boravak kako bi i posjetila područja oko grada glavnog grada i otkrila koja čuda skriva Hrvatska. Dok je istraživala, opazila je Plitvice na Googleu, kao jednu od najpopularnijih atrakcija blizu Zagreba, piše The Plitvice Times.


Zagreb je na dobroj lokaciji i blizu čarobnog nacionalnog parka Plitvička jezera. Ako posjećujete Hrvatsku , ovaj nacionalni park ne smijete propustiti. Vodopadi su spektakularni i priroda je predivna.

Došla je na Plitvice sa prijateljima i kad su stigli u nacionalni park, nisu imali puno očekivanja…

Bili smo osupnuti velebnošću vodopada i pejzaža koji oduzimaju dah, unatoč kišnom danu. Kroz maglu su se mogle vidjeti narančasta boja drveća i plavetnilo vodopada. Bilo je nevjerojatno predivno. Hodali smo nekoliko kilometara, vozili se brodićem i popili odličnu vruću čokoladu.

Najbolji dio Plitvica je, priznaje, da su vodopadi predivni bez obzira na dio godine u kojem ste tamo (čak i u studenom).

Jedina neugodna stvar u studenom je da su neki dijelovi parka zatvoreni zbog smrzavanja. Ne morate se brinuti oko tog ako posjećujete park po ljeti!  Još jedan odličan element Plitvica jest da hodanje nije teško. Ne morate biti dobro opremljeni ili u odličnoj formi za uživanje u parku. No svejedno, trebate ponijeti dobre cipele, budući da postoji mnogo stuba i puteva po kojima se može hodati.

Neki savjeti za sve koji dolaze na Plitvice iz Zagreba:

    • Do parka dođite busom. Cijene su pristupačne i put je siguran. Možete bukirati karte za bus online i otići na autobusni kolodvor tramvaje. Tako je jednostavno!
    • Dobro se informirajte o rasporedu buseva za povratak i unaprijed kupite kartu jer ja sam propustila svoj bus za nazad i bilo mi je teško vratiti se u Zagreb (imajte više novaca sa sobom za svaki slučaj).
    • U parku budite bar 5 sati da biste ga doživjeli.
    • Ako ste student, ne zaboravite studentsku iskaznicu jer možete ostvaritit dobar popust!
    • Ponesite hranu sa sobom jer su lokali sa hranom smješteni na vanjskim dijelovima parka.

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times, privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close