VijestiSportZdravlje

HUMANITARNIM STOPAMA I PO VELEBITU HGSS-ovac prohodao milijun koraka u humanitarne svrhe

Od Pule do Dubrovnika, 1.377,755 koraka za Latice.


Milijun koraka naziv je humanitarnog projekta Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice kojim se nastoji osigurati milijun kuna za opremanje novog prostora Udruge. Za uspjeh ovog projekta Mario Carek je u 37 dana prohodao 1.330,755 koraka i tako prošao 1100 km staze Via Adriatica Trail koja je prva hrvatska long distance staza kojom se može doživjeti prirodne i kulturne ljepote jadranskog priobalja, a prolazi preko 9 rijeka i stotinjak vrhova.

Mario je tek treća osoba koja je prohodala cijelu stazu, a kako ističe uvjeti su bili dosta teški, od grmljavinskih nevremena te vrlo visokih i niskih temperatura.

Kad sam stigao do cilja, Ponte Oštra, bilo je jako emotivno, dočekali su me HPD Bilo Koprivnica, PD Kalnik Križevci, HGSS i Udruga Latice. Prvo sam dobro izdahnuo, malo sam se ispuhao, zagrlio djecu u kolicima, rekao je Mario, a upravo tako je bilo i na dočeku u njegovom rodnom Virju gdje su se pridružili mnogi prijatelji, dobročinitelji, udruge i društva.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close