VijestiTurizam

Humanitarna večer za obnovu vukovarskog vodotornja

U petak, 10. lipnja, u Beču se održava zabavno-kulturna manifestacija od koje će sav prihod biti uplaćen za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola obrane Vukovara.


“Vukovarski vodotoranj izgrađen je 1968. godine, kao zamjena za dotadašnji vodotoranj u središtu grada (pored Hotela Dunav, na današnjem Trgu Republike Hrvatske), koji nije bio dovoljnog kapaciteta za se veće potrebe grada koji se širio. Visok je 50 metara, a izgradila ga je zagrebačka tvrtka Hidrotehna prema projektu tvrtke Plan u tadašnjem gradskom perivoju i izletištu tzv. “Najpar-bašći”, na ulazu u vukovarsko gradsko naselje Mitnicu. U to vrijeme, s kapacitetom rezervoara od 2.200 kubnih metara, bio je među najvećim građevinama te vrste u Europi. Vodotoranj su tijekom bitke za Vukovar teško oštetile srpske snage. Bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila i postao je simbol stradanja i otpora grada.”

Humanitarno zabavna večer za obnovu vukovarskog tornja održava se u dvorani MENZA, Wiednerhauptstrasse 8-10, u 4. bečkom kotaru.

U organizaciju ove hvale vrijedne akcije uključeni su Austrijsko-Hrvatska zajednica za kulturu i šport, Hrvatska katolička misija Beč kao i grad Vukovar. U zabavnom programu nastupaju Mate Bulić, Mladen Burnać, Marija Pavković Snaša, Allegro te mnogi drugi izvođači.

Ulaznice možete kupiti ispred crkve Am Hof te u caffe Providenci, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 06606563287.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: kroativ.at

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close