Grad ZagrebZdravlje

Humanitarna utrka povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Udruga „SVE ZA NJU“ i ove godine obilježava Svjetski dan borbe protiv raka jajnika.


U subotu 19. svibnja na Bundeku u vremenu od 10 do 14 sati održat će se javnozdravstvena akcija „To nisu samo ženske stvari“ na temu prevencije svih ginekoloških karcinoma i podrške bolesnicama.

Cilj akcije je podizanje svijesti u javnosti o važnosti tjelesne aktivnosti, prevencije ginekoloških karcinoma te važnosti pružanja sveobuhvatne skrbi o oboljelima. Na edukativnim štandovima posjetitelji će se moći informirati o radu Udruge, programima Centra za psihološku pomoć te uzeti edukativne materijale.

Osim edukativnih sadržaja i prigodnog programa, središnja aktivnost su utrke u 2 kategorije 800 m i 4 km, uz podršku Zagrebačkog atletskog saveza:

Utrka 800 m – počinje u 11:30 sati

Utrka 4 km – počinje u 12:00 sati

Prijave će biti otvorene do srijede 16. svibnja 2018. kako bi na vrijeme osigurali majice za sve sudionike. Prijaviti se može isključivo na web stranici Udruge http://www.svezanju.hr/utrka/  uz uplatu startnine u iznosu 60,00 kn.

Podsjećamo, u utorak 8. svibnja 2018. u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika organizirana je i javna tribina „To nisu samo ženske stvari“ u Hrvatskom novinarskom domu.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close