Vijesti

U studenom humanitarna glazbena priredba za 6. rođendan Udruge “Pčelice”

Udruga „Pčelice“, osnovana u studenom 2010.godine, povodom svog šestog rođendana održat će humanitarno glazbenu priredbu natjecateljskog karaktera „Najljepši glas za Pčelice“.


Rođendanska priredba koja je bila najavljena za petak, 29 listopada, zbog tehničkih i organizacijskih problema je odgođena. Pčelice će rođendan slaviti tijekom studenoga, a o datumu  će javnost pravodobno izvijestiti.

Udruga „Pčelice“ osnovana je sa svrhom okupljanja i organiziranja roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji. „Pčelice“ trenutno imaju 22 člana, roditelja djece s poteškoćama u razvoju te 22 korisnika različitih životnih dobi i stupnjeva teškoća. Sve aktivnosti koje se provode s korisnicima i kroz projekte služe ostvarivanju najvažnijih ciljeva Udruge, a to su podizanje kvalitete života i unaprjeđenje medicinske, zakonodavne i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju , osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, promicanje ljudskih prava njihovih korisnika, razvoj mreže podrške za kvalitetan život svojih korisnika u zajednici, poticanje korisnika i njihovih obitelji na aktivno sudjelovanje u društvu, unaprjeđenje znanja i vještina korisnika te poticanje i razvoj volontiranja.

Do sada je Udruga uspješno provela niz projekata financiranih od Grada Gospića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ličko-senjske županije te jednu građansku akciju financiranu od Zaklade Kajo Dadić.

Humanitarnu glazbenu priredbu „Najljepši glas za Pčelice“, Pčelice organiziraju u svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Udruge, a trenutni prioritet je osiguravanje rada pomoćnika u nastavi za jednog korisnika, učenika petog razreda osnovne škole. „Tijekom priredbe također želimo obilježiti dosadašnjih šest godina rada Udruge „Pčelice“ i tom se prilikom zahvaliti svima koji su nam u radu i aktivnostima pružali podršku u bilo kojem obliku. Želja nam je da „Pčelice“ nastave kao i do sada sa svojim radom a jako bitan dio u radu svake organizacije i udruge je razumijevanje i podrška lokalne zajednice. Samo otvorenom i iskrenom komunikacijom „Pčelice“ mogu ostvarivati postavljene ciljeve i u tome je neizostavna i ključna otvorena podrška naše lokalne zajednice“– ističe predsjednica Pčelica Željka Šikić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr | Foto: Facebook Pčelice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close