LifestyleIzdvojeno

HUMANITARNA AKCIJA „Zajedno smo jači“ za malog Mateja koji boluje od tumora

SUDJELUJTE U HUMANITARNOJ AKCIJI

Matej ima 3 godine i nažalost prije 6 mjeseci liječnici su mu dijagnosticirali nefroblastom ili Wilms tumor desnog bubrega te nefroblastomatozu oba bubrega.


Mali hrabri lavić primio je kemoterapiju te su liječnici tumor uspjeli smanjiti, a zatim ga i ukloniti, zajedno s cijelim bubregom. S obzirom da je i drugi bubreg obuhvaćen nefroblastomatozom, liječnici su odlučili da će Matej idućih godinu dana primati kemoterapiju.

Nažalost, ona ne pomaže u suzbijanju nefroblastomatoze, već samo smanjuje mogućnost povratka tumora. Roditelji i liječnici su i dalje u potrazi za načinom kako da spase Matejev preostali bubreg.

S ciljem da im se pomogne, udruga NK Borac Bakar „Veterani“ uz podršku Grada Bakra i TZ Grada Bakra organizira humanitarni turnir u nogotenisu od 05. do 10.06. u popodnevnim satima na Žalu ribara u Bakru.
Svrha turnira nije samo humanitarna, nego prije svega moralna podrška obitelji Alaburić u jednom vrlo teškom životnom razdoblju, kako bi znali da u ovoj nezavidnoj situaciji nisu sami.

U humanitarnoj akciji sudjelovat će OŠ Bakar, OŠ Hreljin, Dječji vrtić Bakar i mnogobrojne Udruge sa područja Grada Bakra te brojni pojedinci koji su se rado odazvali pozivu… hvala svima od srca!

Želite li pomoći, možete kupiti majice, zaigrati tombolu s više od 200 nagrada ili uplatom na humanitarni račun IBAN: HR6024020061500129459 koji je otvoren do 10. lipnja.

Uskoro slijedi i detaljan program događanja u sklopu ove humanitarne akcije “Zajedno smo jači!”


 

Komentari

Komentara


Izvor: Turistička Zajednica Grada Bakra | Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close