Vijesti

HUMANITARNA AKCIJA Sama u borbi sa životom: Surova zbilja samohrane majke iz Hrvatskog Polja

SUDJELUJTE U AKCIJI

Borim se, mučim se, ali ne predajem se. Živimo u kući starijoj od 100 godina. Nemamo kupatila…


Područnu školu u Hrvatskom Polju pored Otočca pohađa četvero učenika. Kao i u drugim, daleko većim sredinama, niti ovdje ne nedostaje dječje radosti, učenja, nepopravljivog optimizma i dječjeg žamora što se širi ovim prostranim i plodnim poljem. Po završetku nastave ispred škole nalaze se Bogdanka Lavrnja i njezinu 9-godišnju kći Ljiljana.

Bogdanka je čistačica u ovoj školi, a zimi i ložačica kako bi djeca i zaposlenici imali zagrijane prostorije. Bogdanku i Ljiljanu spomenuo je otočki vjeroučitelj i humanitarac Berislav Kostelac. Kada je ispričao situaciju ove žene i male Ljiljane, bilo je jasno da bi u cijeloj priči i »kamen proplakao«. Bez patetike i stvaranja lažne slike o nečijem životu.

– Borim se, mučim se, ali ne predajem se. Živimo u kući starijoj od 100 godina. Nemamo kupatila, pa se ja kupam u lavoru, a Ljiljana u kablici. Koristimo ovu kuhinju i samo jednu sobu. U drugoj se obrušio strop i propale su daske na podu. Stropove sam već posvuda puno puta krpala. Ma samo nek’ kuća potraje dok školujem Ljiljanu, a poslije što mi bude, priželjkuje Bogdanka.

Bogdanka je samohrana majka. Dogledala je i godinama brinula o jedva pokretnoj majci. Kada se rodila Ljiljana, život je barem nakratko pokazao svoju ljepšu stranu.

Za pomoć obitelji obratite se Berislavu Kostelcu klikom OVDJE.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: NOVILIST.HR | Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close