LifestyleIzdvojeno

Hrvoje Ostović: “Požar je zaustavljen, vatrogasne snage će dežurati cijelu noć”

Više detalja o tijeku požara koji je jutros izbio na Zrću otkrio je Zapovjednik vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.


Naime, jutros u 4.15 DVD Novalja zaprimilo je od strane centra 112 dojavu o požaru u blizini plaže Zrće. U tom trenutku na intervenciju je izašla domicilna postrojba Novalja, Barbati i Lun odnosno Vatrogasna zajednica grada Novalje s raspoloživim tehničkim i ljudskim kapacitetima

“Gradski vatrogasni zapovjednik je u 4.45 sati zatražio pomoć od županijskog vatrogasnog zapovjednika u ljudstvu i tehnici iz najbliže – Zadarske županije”, navodi Ostović te dodaje da je upućen zahtjev i prema vatrogasnom operativnom središtu te je na područje Grada Novalje iz Paga i Kolana upućeno po jedno vozilo s ukupno 5 vatrogasaca.

U 4 sata i 58 minuta DVD Otočac i Javna vatrogasna postrojba Grada Senja također su na zapovijed županijskog zapovjednika upućeni na ovo požarište, o čemu je izviješten i glavni vatrogasni zapovjednik.

“S obzirom na to da je požar bio itekako potpomognut burom, bilo je vrlo neizvjesno odrediti ishod tog požara zbog čega je neophodno bilo pozvati u pomoć kanader koji je oko devet sati i 35 minuta došao na požarište, bacio dvadeset bombi i djelovao sat vremena”, kaže Ostović.

Na intervenciji je angažirano ukupno 57 vatrogasaca i 15 vozila iz vatrogasnih zajednica Ličko-senjske i Zadarske županije. DVD Otočac na intervenciji sudjeluje s 1 vozilom i 4 vatrogasca, a JVP Senj s 1 vozilom i 3 vatrogasca. Iz Kolana je upućeno jedno vozilo s 2 vatrogasca, iz JVP grada Paga jedno vozilo s 3 vatrogasca, a sve ostale vatrogasne snage su iz 3 domicilna vatrogasna društva s područja grada Novalje.

Ostović navodi da je požar trenutno pod kontrolom, no još uvijek nije u potpunosti lokaliziran.

“Očekujemo da će se oko podneva požar lokalizirati, ali s obzirom da se radi o izuzetno neuređenom šumskom zemljištu gdje postoji mogućnost da uslijed promjene smjera vjetra i intenziteta vjetra se požar ponovno aktivira. Vatrogasne snage će ostat dežurati danas cijeli dan, a po potrebi i cijelu noć, rekao je Ostović

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close