Grad ZagrebScena

Hrvoje Hegedušić predstavio novo izdanje “S Hrvojem kroz Hrvatsku”

Jedan od naših najpoznatijih šansonjera, Hrvoje Hegedušić, u petak 15. studenog u Caffe baru & music shopu Nova ploča predstavio je svoj najnoviji album u izdanju Croatia Recordsa, “S Hrvojem kroz Hrvatsku – Popevka, kanat, pisma: Od Pitomače do Opuzena”.


Ovo retrospektivno izdanje donosi 18 skladbi pisanih na svim hrvatskim narječjima i izvođenih na glazbenim festivalima diljem Hrvatske (MHJ Opuzen, ČAnsonfest Kastav, Chansnfest, MarcoPoloFest Korčula, Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, Kajkavske popevke Krapina) u razdoblju od 2016. do 2019. godine. Sâm Hrvoje Hegedušić o izdanju je rekao:

Od samog početka svog umjetničkog rada, otkrivajući glazbu u stihovima naših pjesnika ujedno sam otkrivao silno bogatstvo našeg jezika, koje mi je kroz svoja brojna narječja i govore nudilo uvijek nove izazove. U posljednje tri, četiri godine nastale su tako pjesme koje sam izvodio na našim festivalima koji su se posvetili gajenju stvaralaštva na originalnom govoru svoga kraja. Osim već tradicionalnog sudjelovanja na ‘kajkavskim’ festivalima u Krapini i Pitomači, okušao sam se i na čakavskom narječju sudjelujući na ČAnsonfestu u Kastvu. Uključujući i pjesme nastale na dalmatinskom narječju koje sam pisao za Melodije hrvatskog juga u Opuzenu i MarcoPoloFest u Korčuli, skupio sam priličan broj takvih skladbi koje sam odlučio sve objediniti na ovom CD-u koji vam je eto u rukama.

Izdanje je predstavljeno samo dan nakon zapaženog Hegedušićevog nastupa na ovogodišnjem izdanju Chansonfesta, čiji je i jedan od utemeljitelja, a gdje mu je uručeno i priznanje za životno djelo.

U sklopu predstavljanja ovog CD-a Hrvoje Hegedušić i pijanistica Ljerka Šemeš, koja je i autorica tekstova za mnoge skladbe koje se na njemu nalaze, izveli su nekoliko pjesama pred okupljenim uzvanicima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Samir Cerić Kovačević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close