VijestiKarijera

Hrvoje Bujas za Lika Club: Iz Ličko-senjske imamo oko 200 članova Udruge Glas poduzetnika, ima prostora za rast

EKSKLUZIVNO ZA LIKA CLUB

Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika koja je u proteklih mjesec dana napravila mnoštvo dobrih poteza za sve poduzetnike i obrtnike u Hrvatskoj, ekskluzivno za portal Lika Club odgovorio je na nekoliko pitanja.

Na naše pitanje kako su u Udruzi zadovoljni učlanjenjem s našeg područja, odgovara konkretno.

U Udruzi Glas poduzetnika smo zadovoljni rastom broja članova u svim regijama, već smo blizu 7000 mahom tvrtki u svega desetak dana. Otprilike ih je oko 200 iz Ličko-senjske županije i mislim da tu svakako ima prostora za rast – kaže Bujas.

Zanimalo nas je koliko ljudi radi na projektu svih poduzetnika, te kako su organizirani.

Radimo praktički 24 sata, 7 dana u tjednu i tako već mjesec dana od kad je, a tada Inicijativa Glas Poduzetnika, startala sa otvaranjem Facebook grupe, koja sada broji 51 000 članova. U užem vodstvu nas je tridesetak, Podijeljeni smo u Taskove – npr. strategija i ciljevi, turizam, poljoprivreda, kontakt sa medijima, administriranje i slično.

Na pitanje vrše li tako brojni članovi pritisak na aktivnosti, te kako se nose s tim, Bujas odgovara da najveći pritisak rade sami na sebe.

Najveći pritisak radimo sami na sebe jer se želimo maksimalno izboriti za ostvarivanje naših ciljeva. Oni su kratkoročni vezani uz poboljšanje Mjera (npr. tražimo i da sezonski obrtnici i zaposlenici udu u Mjere, i slično), te dugoročni – smanjivanje poreza, ukidanje parafiskalnih nameta, plaćanje PDV-a po naplati, funkcioniranje pravosuđa, manju i efikasniju birokraciju.

Bujas za Lika Club potvrđuje i da planiraju javne tribine na teme razvoja poduzetništva, naravno, kada to dozvole zdravstvene mjere. Što se tiče donacija, zaključuje sljedeće.

Udruga Glas Poduzetnika je dobrovoljna Udruga i bez naplate članarine. Nas koncept financiranja rada Udruge je volonterstvo + donacije. Iznimno smo zadovoljni pristiglim sredstvima/donacijama u svega nekoliko dana i pozivamo sve poduzetnike i obrtnike da se učlane u Udrugu, a doniranje je osobna stvar i zahvaljujemo na svakoj donaciji.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close