Grad ZagrebKultura

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održati će se četrnaesti Festival svjetskog kazališta

Četrnaesti Festival svjetskog kazališta ugostit će od 9. do 24. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu tri projekta europskih i svjetskih redatelja s vodećih međunarodnih kazališnih scena, a otvorit će ga u petak 9. rujna predstava ‘Brak Marije Braun’ istaknutog njemačkog kazališnog autora Thomasa Ostermeiera


Kako se ističe u najavi, predstava je nastala prema scenariju kultnoga njemačkog redatelja Rainera Wernera Fassbindera za prvi dio filmske trilogije koju još čine filmovi ‘Lola’ i ‘Čežnja Veronike Voss’ o poratnoj SR Njemačkoj, metaforički utjelovljenoj u ženskim protagonistima.

Hrvatska će ju publika imati prilike pogledati u produkciji berlinskoga kazališta Schaubühne am Lehniner Platz, kojega je Ostermeier od 1999. umjetnički ravnatelj.

Ostermeier nije nepoznat domaćoj publici, koja je dosad na Festivalu svjetskog kazališta imala prigodu vidjeti njegova suvremena scenska čitanja nekoliko dramskih klasika: Ibsenovu ‘Noru’ (2003.), Shakespearove ‘Hamleta’ (2008.) i ‘Othella’ (2011.), te ‘Smrt u Veneciji’ Thomasa Manna (2013.).

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close