U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održati će se četrnaesti Festival svjetskog kazališta

Iva Biondić

Četrnaesti Festival svjetskog kazališta ugostit će od 9. do 24. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu tri projekta europskih i svjetskih redatelja s vodećih međunarodnih kazališnih scena, a otvorit će ga u petak 9. rujna predstava ‘Brak Marije Braun’ istaknutog njemačkog kazališnog autora Thomasa Ostermeiera


Kako se ističe u najavi, predstava je nastala prema scenariju kultnoga njemačkog redatelja Rainera Wernera Fassbindera za prvi dio filmske trilogije koju još čine filmovi ‘Lola’ i ‘Čežnja Veronike Voss’ o poratnoj SR Njemačkoj, metaforički utjelovljenoj u ženskim protagonistima.

Hrvatska će ju publika imati prilike pogledati u produkciji berlinskoga kazališta Schaubühne am Lehniner Platz, kojega je Ostermeier od 1999. umjetnički ravnatelj.

Ostermeier nije nepoznat domaćoj publici, koja je dosad na Festivalu svjetskog kazališta imala prigodu vidjeti njegova suvremena scenska čitanja nekoliko dramskih klasika: Ibsenovu ‘Noru’ (2003.), Shakespearove ‘Hamleta’ (2008.) i ‘Othella’ (2011.), te ‘Smrt u Veneciji’ Thomasa Manna (2013.).

Više na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u