ZnanostVijestiKultura

HRVATSKO DOBRO NA DJELU: Hrvatski Oscar u rukama Davora Rostuhara i Đure Horvata

Nagrada Srebrni Um za društvenu afirmaciju i promicanje univerzalnih vrijednosti života ove je godine pripala Davoru Rostuharu i Đuri Horvatu i to na skupu pod nazivom Hrvatsko dobro na djelu. Kroz 25 godina UM je utjecao na stvaranje novih veza i to ne samo onih profesionalnih. Nagrada UM za afirmaciju vrijednosti i plodnu poslovnu suradnju dodijeljena je onim najvjernijim čitateljima i partnerima kako bi im iskazala zahvalnost. Ukupno je podjeljena 21 nagrada.


Dobru Hrvatsku dokazuje i suradnja 65 organizacija. Brojni oni koji su se prvotno okupili oko UM-a, zajedničkim su radom i naporima tijekom posljednje godine opisali pozitivu Hrvatsku na 348 stranica knjige pod naslovom „DOBRA HRVATSKA / Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI/ Hrvatski doprinosi Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a do 2030.“

Na stranicama ove knjige svoje primjere DOP-a prikazalo je 65 organizacija koje predstavljaju i najveći dio hrvatske predvodničke skupine na planu zalaganja za održivost i izlaganja pred javnošću. Prva, cjelovita knjiga u nas, prikazuje dosege DOP prakse pet zadnjih godina te je kronika, zapis ovog vremena Hrvatske.  Izvorna originalnost i novost, knjiga je prvi hrvatski dokument koji izražava i zrcali usmjerenost hrvatske prakse s Globalnim ciljevima UN. Edicija će zadobiti posebno mjesto u riznici napora svjetske zajednice UN i Global compacta.

Fenomen, institucija, ova jedinstvena izvorna hrvatska edicija svojim inspirativnim stručnim tekstovima, edukativnim pričama, karikaturama, mudrostima, citatima i poezijom odgaja generacije menadžera i zaposlenika od 1995. godine. Zahvaljujući svojem dodatku o društveno odgovornom poslovanju, postavila je temelje za širenje dobrih priča u tiskanom izdanju, ali i online. Deset je tisuća njezinih čitatelja, mnogo vjernih poslovnih partnera korisnika.

Na susretu se istaknuo naš poznati putopisac Davor Rostuhar kojeg se opisuje kao osobu prisutnu u javnosti, promotor ljudske sreće, rada, učenja, humanosti i smisla, putnik koji u 20 godina prošao preko 100 zemalja, zamijećen zbog posebnog spajanja kultura. Uz njega, hrvatskog Oscara dobio je i Đuro Horvat, utemeljitelj-vlasnik uspješne eko-tvrtke, inovator i promotor humanog, socijalnog i moralnog kapitalizma istaknut je upravo zbog svojeg neizmjernog doprinosa hrvatskom socijalnom duhu , gospodarstvu i društvu uopće.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close