VijestiTurizam

Hrvatski turizam predstavlja se na poslovnom turističkom sajmu u Riminiju

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na najznačajnijem talijanskom poslovnom sajmu TTG Travel Experience, koji se od 10. do 12. listopada održava u Riminiju.


Sajam je namijenjen profesionalcima iz turističke industrije, a donosi najaktualnije trendove i novitete iz sektora turizma. Na sajmu TTG, uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavlja i osam suizlagača: TZG Zagreba, TZ Kvarnera, Jadrolinija, Croatia Airlines, Aronda Adriana travel, Istrarski dvori, Incoming Europe Adriatic te Jadran Crikvenica.

Tržište Italije tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Navedeno potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci ove godine tijekom kojih je s ovog tržišta ostvareno 1.1 milijun dolazaka i više od 5 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 3 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani, izjavio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić, dodavši kako posebice valja istaknuti rezultate ostvarene u rujnu tijekom kojeg je zabilježeno 90.000 dolazaka i 370.000 noćenja talijanskih turista, što predstavlja rast od 25 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima u odnosu na rujan 2017. godine.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu posezonsko razbolje usmjerilo je na ciljano promoviranje turističkih proizvoda i to nautičkog turizma na sajmu nautike u Genovi, kulturnog turizma na sajmu kulture u Sieni, dok je listopad, osim nastupa na ovom značajnom poslovnom sajmu, rezerviran i za aktivnosti oglašavanja, organizacije webinara za turističke agente te za prezentacije na temu zdravstvenog turizma i wellnessa, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić, naglasivši kako je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom za poslovne partnere u Riminiju organizirana degustacija hrvatskih vina i sireva.

Na sajmu TTG Travel Experience svoju ponudu predstavlja oko 2.100 izlagača iz 150 destinacija svijeta, a osim opće ponude predstavljaju se i posebni programi za nadolazeću turističku godinu. Dodajmo kako se hrvatska turistička ponuda predstavlja u sklopu novog koncepta štanda Hrvatske turističke zajednice koji svojom pojavnošću pruža dojam otvorenosti, vizualne jasnoće i urednosti te kvalitetne organizacije koja se ostvaruje i standardizacijom isticanja vizualnih obilježja izlagača te dizajnerskim namještajem hrvatske proizvodnje kao ambasadora domaće kreativnosti i kvalitete.

Pozitivan utjecaj tržišta Italije na hrvatski turistički sektor pokazuju i posljednji rezultati istraživanja TOMAS ljeto 2017. godine prema kojima su Talijani jedni od vjernijih gostiju jer su u prosjeku Hrvatsku posjetili šest puta, a tijekom putovanja u hrvatskim destinacijama borave prosječno osam dana uz prosječnu dnevnu potrošnju od 76 eura.

 

Izvor: HTZ press | Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close