Turizam

Hrvatski turizam osnovan na obiteljskom turizmu

Radno aktivni između 50 i 65 godina ostvarili tek nešto više od desetine prometa.


Hrvatski turizam bazira se na ugošćavanju obitelji s djecom koje paze koliko troše, dok znatno manje udjele u turističkom prometu imaju skupine koje manje gledaju na troškove, putuju izvan ljetnih gužvi, žele si ugoditi i počastiti se. Seniore smo pak prilično zanemarili, što se ne uklapa u našu viziju razvoja zdravstvenog turizma. Tako bi se slobodno mogle interpretirati najsvježije brojke eVisitora, središnjeg rezervacijskog sustava Hrvatske turističke zajednice koji je po prvi put u turističku statistiku sustavno uveo kategorije dobi, spola i načina dolaska.

EVisitor nije samo brojač dolazaka i noćenja, već alat za osmišljavanje budućih marketinških aktivnosti. “Dosad smo imali uvid u samo nekoliko osnovnih kategorija, a eVisitor nam je dao puno detaljniji uvid u podatke o državljanstvu, spolu, dobi turista, prema lokaciji i kategoriji objekta ili prema organizaciji dolaska”, objašnjava Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a.

Pročitajte više na poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close