Tech

Hrvatski tim izborio finale Microsoftova Imagine Cupa

Juvo – Home Friend, pobjednički projekt tima Home Guardians s hrvatskog finala natjecanja Imagine Cup, plasirao se na finalno natjecanje na svjetskoj razini koje će krajem srpnja biti održano u Seattleu u SAD-u


Hrvatski tim, sastavljen od studenata Matije Srbića i Marije Cestarić, ovogodišnje finale izborio je u oštroj konkurenciji. U polufinalu je sudjelovalo 158 timova, a u finale se plasiralo njih 35, pri čemu iz srednje i istočne Europe sudjeluje šest timova.

Osnovna zadaća aplikacije Juvo – Home friend je da brine za sigurnost djece unutar kućanstava kako se ne bi ozlijedili, a proizvod je iz područja interneta stvari i razvijen je pomoću uređaja Raspberry Pi koji komunicira s Microsoftovim Azureom.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: resources3.news.com.au

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close