ZdravljeTech

Hrvatski stručnjaci izradili aplikaciju koja rješava problem šuma u uhu

Terapijski dio aplikacije podrazumijeva slušanje glazbe s prigušenim dijelom zvukovnog spektra, nakon čega mozak počinje zanemarivati frekvenciju na kojoj je šum


Preporuka je da osobe koje pate od tinitusa aplikaciju “TinnitusOFF” koriste minimalno sat vremena dnevno, a najbolji rezultati zabilježeni su nakon tri sata svakodnevnog slušanja s kvalitetnim slušalicama, u tihom okruženju. Rezultati postaju osjetni nakon tri do šest mjeseci korištenja aplikacije svakog dana, a napredak je moguće pratiti i u njenom statističkom dijelu, ističe Beck.

Ideju za izradu aplikacije dobili smo prije par godina nakon jednog svjetskog znanstvenog članka. Nakon što smo proučili dotadašnja saznanja i istraživanja, koja su potvrdila da je music-notch terapija i znanstveno potvrđena u liječenju tinitusa odlučili smo krenuti u izradu aplikacije. Za taj, kao i ostala dva projekta koja su u izradi i koja su još uvijek tajna, dio novca dobili smo i putem start up programa za naš core-inkubator, navodi Beck i dodaje kako se nada da će i ostala dva projekta biti uspješna kao i “TinitusOFF”.

Za sada je aplikacija dostupna za sve tri platforme – PC, iOS, i Android, te besplatna za prvih 1500 korisnika koji se prijave na web stranicu tinnitus-off.com.

Cijeli članak pročitajte na express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: metro-hearing-tinnitus.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close