Sport

Hrvatski košarkaši doznali s kim će biti u skupini ako prođu kvalifikacije

Ako hrvatska košarkaška reprezentacija izbori nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru tamo će igrati u skupini B s Argentinom, Španjolskom, Brazilom, Litvom i Nigerijom.


Tako je odlučeno u petak ždrijebom u sjedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u švicarskom Miesu. U skupini A nalaze se SAD, Venezuela, Kina, Australija, pobjednik turnira iz Beograda i pobjednik turnira iz Manile.

Kvalifikacije u Torinu

Hrvatska, podsjetimo do 4. do 9. srpnja igra na kvalifikacijskom turniru u Torinu s Italijom i Tunisom. U drugoj skupini su Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije igrat će polufinale, a pobjedni ide u Rio.

Također, kvalifikacijski turniri održat će se u Beogradu i Manili. Prije nego što Hrvatska krene na turnir HKS će morati imenovati izbornika jer je u petak objavljeno da reprezentaciju više neće voditi Velimir Perasović.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close