Sport

Hrvatski košarkaši doznali s kim će biti u skupini ako prođu kvalifikacije

Ako hrvatska košarkaška reprezentacija izbori nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru tamo će igrati u skupini B s Argentinom, Španjolskom, Brazilom, Litvom i Nigerijom.


Tako je odlučeno u petak ždrijebom u sjedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u švicarskom Miesu. U skupini A nalaze se SAD, Venezuela, Kina, Australija, pobjednik turnira iz Beograda i pobjednik turnira iz Manile.

Kvalifikacije u Torinu

Hrvatska, podsjetimo do 4. do 9. srpnja igra na kvalifikacijskom turniru u Torinu s Italijom i Tunisom. U drugoj skupini su Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije igrat će polufinale, a pobjedni ide u Rio.

Također, kvalifikacijski turniri održat će se u Beogradu i Manili. Prije nego što Hrvatska krene na turnir HKS će morati imenovati izbornika jer je u petak objavljeno da reprezentaciju više neće voditi Velimir Perasović.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close