Scena

Hrvatski film “Belladonna” dobio nagradu

“Desde alla” venezuelanskog redatelja Lorenza Vigasa, gorka priča o susretu pedesetogodišnjaka i mladića, osvojio je danas Zlatnog lava za najbolji film 72. venecijanskog filmskog festivala, a film “Belladonna” hrvatske redateljice Dubravke Turić proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u sekciji Horizonti.


“Stvaranje ovoga filma bilo je prekrasno iskustvo, a već samo uvrštavanje u program Mostre bilo je priznanje za sav trud. Kada selekcija kulminira i nagradom, osjećaj je zaista neopisiv. Sada samo želim uživati u ovim lijepim trenucima”, izjavila je Turić po dobijanju priznanja, prenosi Hrvatski audiovizualni centar. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov,Lana Barić, Nada Đurevska, Anita Matković i Dražen Kühn.

“Desde alla” bio je favorit

Film “Desde alla” (Izdaleka) sporog ritma, naglašenih kontrasta teškog intimnog svijeta i eksterijera punog života, nagrađen je dugim pljeskom u četvrtak nakon projekcije za novinare i bio je favorit, javio je AFP. U Južnu Ameriku odlazi i srebrni lav za najboljeg redatelja i to Argentincu Pablu Traperu za film “El Clan”.

“L’ Hermeline” jedan od tri francuska dugometražna filma u konkurenciji je dvostruko nagrađen, Fabrice Lauchini je dobio nagradu Volpi za najboljeg glumca i redatelj Christian Vincent nagradu za najbolji scenarij. Nagradu za najbolju žensku ulogu je dobila Talijanka Valeria Golino za ulogu u filmu “Per amor vostro” Giuseppea M. Gaudina.


Tekst: telegram.hr
Foto: telegram.hr
Video: youtube.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close