Događanja

Hrvatske stolnotenisačice osvojile zlato

U završnici ekipnog djela natjecanja na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se od 12. do 18. listopada održava u danskom Vejleu, u subotu je zlatno odličje bez izgubljene partije osvojila hrvatska ekipa Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić.


Do najviše stepenice pobjedničkog postolja članice STKOI Nec iz Splita došle su na impresivan način pobjedivši sa po 2:0 suparnice iz Turske, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Bila je to treća medalja, a druga zlatna hrvatskih reprezentativki na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, jer se zlatnim odličjem okitila u pojedinačnoj konkurenciji Sandra Paović, dok je srebrno odličje u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja osvojila Anđela Mužinić.

Na EP u Vejleu nadmetalo se 282 stolnotenisača i stolnotenisačice iz 31 zemlje, a hrvatske boje branilo je po četiri stolnotenisačice i stolnotenisača.

Svečani doček Hrvatske reprezentacije zakazan je u nedjelju, 18. Listopada u 17.30 sati na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Saveza sportova grada Zagreba.


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close