Lifestyle

Hrvatske benzinske postaje najjeftinije u Europi

Analiza je napravljena na 77 postaja u 11 zemalja, među kojima i u Hrvatskoj, koja se kad je riječ o cijenama u maloprodaji, pokazala jednom od pristupačnijih lokacija.


Eurotestovi istražitelji formirali su potrošačku košaricu u koju su stavili šest proizvoda široke potrošnje (mineralnu vodu, Coca Colu, sendvič, svježe voće, maramice i pelene) te šest potrepština za motorna vozila (ulje, tekućinu za pranje stakla, prvu pomoć, uže, cestovnu kartu i uže).

Najjeftinije postaje “otkrivene” su u Hrvatskoj i Češkoj, Najgore proći na postajama u Njemačkoj, gdje su cijene u maloprodaji više i do 280 posto u odnosu na najjeftinije benzinske postaje iz testa. Na primjer, za čokoladicu ćete izdvojiti tri, a za bocu vode i četiri puta više nego u normalnoj njemačkoj trgovini.

Pročitajte više na jutarnji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close